Jump to content

Lakiernik - Warszawa, względnie tanio...

Recommended Posts

• Administrator
Posted

Macie jakiegoś lakiernika w Warszawie ? Potrzebuje pomalować 8 plastikowych listw w kolor nadwozia, nie jest to więc jakaś mega skomplikowana robota więc nie szukam magików robiących za duże $$$.

Posted

Do takich spraw mogę polecić zakład na ul. Antoniewskiej 3. Tu masz wizytówkę na Zumi.pl:

http://www.zumi.pl/108127,Rad_Car._Rado ... firma.html

Jak im się nie spieszy, to robią dobrze. No i nie psioczą i nie każą spadać na drzewo, kiedy się wraca z reklamacją. Cenowo to warszawski standard, aczkolwiek w porównaniu do warsztatu lakierniczego (wcale nie lepszego) mieszczącego się niecały kilometr dalej, to są tani :) Polerki bym u nich nie zamawiał, ale kilka plasticzków dadzą radę pomalować.

Możesz się powołać na brodatego zioma od zielonego BMW i cudacznego roweru :)

Posted

Za polakierowanie czterech listw z drzwi lakiernicy śpiewali mi 300-400 zł ze względu na dłubanine i czasochłonność. :wallbash:

• Administrator
Posted

Mazder, dziękuje za informację,odezwę się do nich. To gdzieś koło Ciebie jest z tego co widze na mapie ?

kupusso, ja tam moge sam zdemontować te listwy i dowieźć w dowolne miejsce więc tego problemu raczej nie będa mieli. W sumie to liczyłem właśnie ok 400 zł, ale za 8 listw, nie za cztery... :idea:

BTW, pytanie do forumowych lakierników - 500zł za malowanie drzwi w czarny metalik to dużo czy mało ?

Posted

Tak, koło mnie, ale bliżej elektrociepłowni.

500 zł za drzwi to normalna cena w Warszawie. Można więcej, uwierz mi :)

Posted

Evo, 500 zł za lakierowanie samych drzwi to niewiele (w cenie jest lakier czy trzeba dokupić?).Sprawdziłem w kosztorysie jak wyglądało to u mnie-ceny z 09r około 800zł netto za lakierowanie drzwi w kolorze perłowym (lakierowanie kompletnie nowych drzwi z białym podkładem)-sama listwa drzwiowa to koszt 100 netto. Łącznie koszt zakupu drzwi rozbrojenie starych i zamontowania nowych to 3900zł-po upuście bo ubezpieczyciel nie chciał zgodzić się na wyższą stawkę. Robota zrobiona profesjonalnie-nic się nie odcinało a w czasie odsprzedaży przy pomiarach czujnikiem lakieru kupujący stwierdził, że grubość lakieru trzyma normę/

Robiłem też lakierowanie elementu za 200zł+mój lakier-byłem zły na siebie, że zaoszczędziłem pozornie bo robota nadawała się do poprawki oczywiście już nie u tego malarza. :(

Z pojedyńczych elementów lakierowałem też osłonę na koło zapasowe w terenówce, Aso za element chciało 500-600zł(Toyota Włochy), Aso Volvo SkanCar tyle samo-oddałem do "zakładu rzeźbiarskiego na ulicy Czardasza-zapłaciłem 300zł na gotowo i też nie byłem zadowolony-lakier popękał po kilku miesiącach-musiałem płacić jeszcze raz.

Na PW mogę wysłać dane do zakładu blacharsko lakierniczego, który jest podwykonawcą kompleksu salonów na Waszyngtona w Warszawie-czyli Jaguara, Land Rovera, Rang Rovera, Caterhama no i Aston Martina :) ma autoryzację wszystkich wymienionych .Niesamowita kultura pracy, jakość i staraność wykonania robią niesamowite wrażenie-bardzo profesjonalne podejście do klienta niezależnie od tego jakim autem kto przyjeżdża-oczywiście ceny nie należą do najniższych ale można ponegocjować ;)

Dla miłośników marki BMW mogę podać na PW adres zakładu blacharsko lakierniczego, który ma podpisaną umowę z salonem BMW Inchcape Motor-tych z kolei nie polecam, bardzo niedokładni, własciciel zakładu to cwaniaczek podmieniający części.

• Administrator
Posted

lukwawa, tyle zapłaciłem 2 lata temu za malowanie drzwi, łącznie z lakierem. Robota tragiczna,począwszy od rys po papierze po mega miękki lakier :wallbash: Szkoda że wtedy jeszcze nie miałem pojęcia jak to wszystko powinno wyglądać :wallbash:

Narazie mam kontakt do 4 lakierników, jutro będe dzwonił. Mam jeszcze jednego chętnego na tą sama robote, w tym samym kolorze więc może uda się coś zbić z ceny.

• 8 months later...
Posted

Jeżeli nadal szukasz lakiernika, który zna się na robocie i nie będziesz musiał nic poprawiać to zobacz stronkę http://www.solidny-blacharz.pl Solidni, profesjonalni, co do dani to pojęcie względne. Nie wiem co rozumiesz pod tym pojęciem. Dla jednego tanio oznacza co innego niż dla drugiej osoby

Posted
Qrcze wysokie macie te ceny, w Opolu za element biorą średnio 250 zł .

Tak jak napisałam, sprawa cen to sprawa indywidualnego podejścia. Ja osobiście uważam, że jak na Warszawę to nie jest źle, a jakość wykonania też ma znaczenie ;) Weź pod uwagę, że Opole to nie Warszawa pod względem cen. Przykładów można mnożyć, ceny usług, ceny wynajmu mieszkania itp, nie oszukujmy się również wynagrodzenie

Posted
Za polakierowanie czterech listw z drzwi lakiernicy śpiewali mi 300-400 zł ze względu na dłubanine i czasochłonność. :wallbash:
zdjęte czy nie zdjęte ? jak nie zdjęte to się nie dziwię w ogule w tym czasie kilka drzwi pomalują :mrgreen:
Posted

Ja Malowałem drzwi przód + tył po próbie włamania (rozgięcie czymś na wzór łomu na krawędzi) + malowanie tylnego zderzaka. Cała robota za 1200zł profi robota(oczywiście wykończenie po polerowaniu było konieczne)

• 1 year later...
Posted

Odkopię temat - szukam lakiernika w Warszawie, który dobrze polakieruje konsolę deski rozdzielczej (plastik koło radia i regulacji nawiewów). Możecie kogoś polecić?

Posted

Oliwier z RS Detailing ma u siebie lakiernika. Znajomemu malowali zderzak i wyszlo niezle.

Posted
Odkopię temat - szukam lakiernika w Warszawie, który dobrze polakieruje konsolę deski rozdzielczej (plastik koło radia i regulacji nawiewów). Możecie kogoś polecić?

Ja cos takiego robiłem u Kalbarczyka na Puławskiej przy Intersporcie. Wyszło całkiem ok.

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

odgrzewam, coś w rejonach bielan/żoliborza/bemowa możecie polecić? troche zabawy z rudą. Najlepiej od wiarygodnych forumowiczów bo takie info jak wyżej kolegi z 6 postami to zajeżdza mi reklamą.

• 1 month later...
Posted

To i ja odgrzeje. Szukam porzadnego lakiernika w warszawie. Drzwi w szampanskim metaliku hyundai i20 po tym jak jakis matoł strzelił drzwiami z calej sily :cry:

• 9 months later...
  • 2 months later...
Posted

i jak ktoś coś znalazł ciekawego ?? szkoda że salony SPA z warszawy i okolic nie zajmują sie lakierowaniem :o

• 2 weeks later...
Posted

Koledzy, nikt nie korzystał ostatnio z lakiernika?

Sama szukam lakiernika aby zrobił mi tylna klapę w bmw bo rdza wyszła i nie mogę coś znaleźć.

Może ktoś ma kogoś godnego polecenia w Warszawie.