teffal Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Znalazłem w Castoramie tego typu środki (choć od producenta jest taniej) do czyszczenie skór (mydło kremowe z którego można zrobić roztwór w płynie oraz do bardziej zniszczonych skór mleczka czyszczące oraz do mocno zabrudzonych skór i plam, specjalne odplamiacze) a następnie środki do konserwacji kremy odżywcze, impregnaty i balsamy i w płynie i w kremie. Środki do konserwacji bardzo fajnie pachną skórą. Kremy konserwujące można dostać w różnych kolorach wedle koloru tapicerki. Ceny dobre w porównaniu do środków ze "skórowegocentrum" Po świętach będę testował na swoim Volvo zestaw mydła+kremu bezbarwnego mat. Ewekty udokumentuje fotografiami. Próbował ktoś jak działają te preparaty? Link: Starwax Mydło: Krem odżywczy: Mleczko czyszczące:
aro_77 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ja mam plynny wosk, kupilem z 3 lata temu - zawiera lanoline, olej z kopyt wolowych i woski. Uzywam w domu do skorzanej sofy ale nie jest latwy w aplikacji...
conrado Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 potwierdzam, ten płynny wosk to męka z używaniem, odrobinę za dużo i się robią paskudne białe ślady i skóra przykleja się do du..y. Jedyne co to skóra po nim jest taka jakby twardsza. Po użyciu colourlock'a nie wrócę do tego płynnego wosku.
teffal Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Czyli płynny wosk jest od kant dupy... Ciekawe jak mydło i krem.
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 ja mogę polecić nie wosk a krem "Protection Cream" lub dla starszej, bardziej zmęczonej skóry balsam "Leather Balm"z LCK bo do kązdego wosku będzie Ci się kurz kleić. Teoretycznie ile ludzi tyle opinii, ale dla mnie liczy się skuteczność, bezpieczeństwo i najwyższa ochrona... wszystkie środki na www.lck.com.pl Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi