Polit Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam, Posiadam Yarisa z roku 2008 ( salonowy ). Jako, że ostatnio czyściłem auto na tyle dokładnie ile pozwalały mi warunki ( mycie, glinka i wosk ). Zauważyłem, że na lakierze mam drobne ryski ( pojedyncze ) nie są to hologramy ani nic podobnego i związku z tym mam pytanie. Co zastosować pod wosk który mam a jest nim CARNAUBA Premium CLASS. Myślałem o tej samej serii czyli Sonax Lack Cleaner ale czy będzie odpowiedni do w miarę nowego samochodu z drobnymi, pojedynczymi ryskami? Nie wiem czy to ważne, ale lakier jest fabryczny ( nigdy nie był malowany ). Z góry dziękuję za odpowiedzi
malkolm Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 są to hologramy, swirle, czy jeszcze głębsze ryski??
Polit Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 są to hologramy, swirle, czy jeszcze głębsze ryski?? Żadne z nich. Jedynie pojedyncze ryski które chyba głównie zdobyłem je przy wycieraniu auta po myciu na bezdotykowej...
SJake Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jedynie pojedyncze ryski które chyba głównie zdobyłem je przy wycieraniu auta po myciu na bezdotykowej... Czyli płytkie swirle Rozumiem, że chcesz się obronić przed musem polerowania. Spokojnie - do normalnego użytkowania zestaw sonaxa się nadaje. Chociaż zamiast tego ich cleanera poszedłbym w coś ciekawszego... HD Cleanse, SV CF. Sam wosk jest relatywnie dobry. Najważniejsze to dobrze przygotować auto. Odsmolenie, glinkowanie etc.
Polit Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jedynie pojedyncze ryski które chyba głównie zdobyłem je przy wycieraniu auta po myciu na bezdotykowej... Czyli płytkie swirle Rozumiem, że chcesz się obronić przed musem polerowania. Spokojnie - do normalnego użytkowania zestaw sonaxa się nadaje. Chociaż zamiast tego ich cleanera poszedłbym w coś ciekawszego... HD Cleanse, SV CF. Sam wosk jest relatywnie dobry. Najważniejsze to dobrze przygotować auto. Odsmolenie, glinkowanie etc. Dzięki za odpowiedź. Jeżeli radzisz SV CF to zakupie ten. Mowa konkretniej o Cleaner Fluid Regular ? Lakier przed woskowaniem wydaje mi się, że był w miarę dobrze przygotowany, ale właśnie brakowało mi tego...
SJake Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Cleaner Fluid Regular ? Tak - jeśli Twój lakier jest w dobrym stanie SV CF Regular idealnie przygotuje go pod wosk CARNAUBA Premium CLASS. Chociaż można, by się połasić o coś ze stajni SV, aby było "jak w książce na stronie ósmej"
Polit Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Dzięki za info. Temat dla mnie wyjaśniony
Administrator Evo Opublikowano 21 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jeśli lakier ma jakieś ryski, to poszedłbym albo w ściernego cleanera jak Lime Prime, albo dołożył np. Ultimate Compound wcześniej.
Rekomendowane odpowiedzi