Jump to content

Jasna, beżowa skóra - odbarwienie od papierosa

SpeedR

Recommended Posts

Mam do Was pytanie w kwestii usunięcia pewnego problemu.

Ostatnim czasem w moim aucie (Range Rover Sport) doszło do niewielkiego odbarwienia siedziska tylnej kanapy na skutek upadku żaru z papierosa.

Nie będę wdawał się w opowieści jak do tego doszło, w każdym bądź razie nie ja jestem winowajcą - w aucie i w mieszkaniu najzwyczajniej nie palę.

Odbarwienie ma rozmiary mniej więcej 1,5 mm. x 1,5 mm. i pod palcem / paznokciem nie wyczuwam zmiany struktury tapicerki (jeżeli już to niezwykle minimalne).

Ponieważ kolor to jasny beż, odbarwienie ma postać ciemnobrązowego "tła".

Obawiam się, że sam środek czyszczący z zestawu Colourlock może nie wystarczyć.

Poszperałem nieco w "bibliotece" oraz w sklepie lederzentrum.pl jednak nie znalazłem pełnej recepty na sukces :o

Jeśli mieli byście pomysł w jaki sposób usunąć takowe uszkodzenie będące dla mnie jednocześnie "plamą na honorze", będę wdzięczny :)

Pozdrawiam

SpeedR

• Dystrybutor

Możesz spróbować wyczyścić, jednak jeśli to typ uszkodzenia o jakim myślę pozostaje to miejsce dofarbować. Z uwagi na małą powierzchnie uszkodzenia, najlepiej aby zrobił to zakład profesjonalny metodą natryskową. Po uszkodzeniu nie będzie śladu, a położą też wykończenie wcale nie gorsze od oryginalnego.

Wielkie dzięki za radę.

Ponieważ nie mam doświadczenia z naprawami skór a jednocześnie chciał bym aby efekt był jak najlepszy, chyba rzeczywiście skuszę się na powierzenie auta w ręce profesjonalistów.

Tak z ciekawości...

Pozostaje mi jedynie wizyta okolic Wrocławia, czy może odległość nie będzie aż tak znaczna? ;)

Pozdrawiam serdecznie

SpeedR :)