Jump to content

Glinka do czyszczenia szyb ?

Recommended Posts

Posted

Do czyszczenia szyb można użyć glinki? Usunie przyczynę powstawania filmu po przejechaniu wycieraczki czy lepiej używać chusteczek do szyb?

Posted
Do czyszczenia szyb można użyć glinki? Usunie przyczynę powstawania filmu po przejechaniu wycieraczki czy lepiej używać chusteczek do szyb?

1. Można użyć

2. Usunie powstawanie filmu

3. Daruj sobie chusteczki

Na koniec umyj szybę preparatem do szyb i zabezpiecz jakimś środkiem hydrofobowym

Posted

Postępujesz dokładnie tak samo jak z lakierem. Po prostu podczas glinkowania lakieru przelatujesz tez szyby.

• 1 month later...
Posted
Bilt Hamber + woda

sama woda wystarczy a powiedzcie jeszcze czy ta glinka ma być miękka bo widziałem ze sa dwa rodzaje tej glinki (Bilt Hamber Auto Clay Soft 200g - glinka do lakieru miękka i Bilt Hamber Regular 200g - glinka twarda, bardziej agresywna)

Posted

Jeżeli ma być tylko do szyb to może być twarda. Jeżeli również do lakieru to zależy w jakim stanie i jakiego rodzaju masz lakier.

Posted
Jeżeli ma być tylko do szyb to może być twarda. Jeżeli również do lakieru to zależy w jakim stanie i jakiego rodzaju masz lakier.

Lakier mam koloru czarna perła co do stanu zanieczyszczenia , auto mam salonowe z 2005 roku :) co do glinki skoro ma ona 200g to pewno będę też używał jej do lakieru

Posted

Próbował ktoś zmieszać dwie glinki różnych twardości, tego samego producenta? Kawałek jednej po ugniatać z drugą i co z tego wyjdzie?