Lukas G Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Przeglądając akcesoria potrzebne mi do czyszczenia motocykla, natknąłem się na kilka fajnych wynalazków przydatnych przy czyszczeniu również samochodów. Zastosowanie każdy może wymyślić sam dla siebie Tak więc do wyboru mamy: Detailing Stix od Chemical Guys tutaj Total Motorcycle Detail Set od S100 (marka ktora w swojej ofercie ma chemie do motocykli) tutaj Cotton Detailing Sticks teoretycznie no name (ale bardzo podobne do jednego producenta ) tutaj Detailing Swab Foam od Edge tutaj Double-Ended Swabs od Griot's Garage tutaj (w ofercie maja sporo innych patyczkow) I moje ulubione akcesorium Detailing Component System od Pimp Stixxx tutaj To tyle, mam nadzieje ze komuś się przyda, rzadko poruszany temat. Chciałbym jeszcze nadmienić, że linki są tylko i wyłącznie przypadkowe,nie musi być w danych sklepach najtaniej a i blisko nie jest
Tomasz KRK Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Dzięki Lukas G . Bardzo dobre zestawienie, zapewne się przyda. Dodam, że te no name są do kupienia w każdym sklepie do detailingu kobiet ( drogeria się to chyba nazywa ). Te Detailing Stix z Chemical Guys wyglądają tak samo jak zwykłe pałeczki do makijażu. Interesujące są te od Griot;s Garage. Końcówki można wyginać, czy tak ukształtowane są już od nowości?
Lukas G Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Tomasz KRK Carnauba, heh, dzięki bo już myślałem ze nikt nawet tego nie przeczyta Co do ww patyczków to nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć niż to co jest w opisie producenta, wydaje mi się ze nie można ich samemu wyginać, raczej to już tak ukształtowany sam patyczek. W swojej ofercie Griot's ma tez gro innych podobnych, jak również urządzenie identyczne jak pimpstixxx i nakładki z mikrofibry na nie. edit: przeglądając ich stronę można trafić na duuuuużo ciekawych rzeczy ile razy pracuje kilkoma fibrami "na raz" tyle razy nie mam co z nimi zrobić, przeważnie kłada a to na dach samochodu a to na maskę i tak przekładam z miejsca na miejsce
kuflik Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Lukas G, to jest zwykły uchwyt na miotły. Siostra ma coś takiego, spytam gdzie kupiła ale chyba w ikei:)
ARTBRABUS Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Widzieliście coś takiego? Może można by do czegoś w aucie użyć...
manio49 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Pewnie że można Zamówiłem ostatnio na aliexpress, jak przyjdzie to podziałam
Kubz Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Te żelowe papki działają na brud, który można spokojnie odkurzyć. Na zebranie czegoś przyschniętego nie ma szans.
Rekomendowane odpowiedzi