Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak jak w temacie. Czy jeśli zmatuje papierkiem 2000 na wodę i będę polerował żółtą gąbką z megsa i UC to w ogóle ma to sens? Czy trzeba jechać jakąś pastą bardziej ścierną i gąbką cuting?

• Administrator
Posted

Raczej ruszy, ale ja bym to wyciągnał papierem jeszcze góre, w do 3000.

• Administrator
Posted

Masz miernik grubości ? Jeśli była lakierowana to zapewne grubość jest taka że można sie troche pobawić.

Posted
że można sie troche pobawić
Spokojnie. Ale myślę ze najpierw trzeba zacząć od polerowania. Może się okazać że lakierek jest miękki i dotykanie go papierem nie ma sensu.
Posted

Raczej nie pójdzie bez papierku jeśli są pajączki po zwalonym lakierowaniu no chyba że macie jakieś magiczne sposoby :D. W ogóle to mam problem z polerką zderzaków, duży pad nie wszędzie podchodzi.

Posted
pajączki po zwalonym lakierowaniu
Hmmm... nie bardzo wiem o co Ci chodzi... Może o to ze lakier posiadał na rysach w podkładzie po szlifowaniu grubym papierem szpachlówki.
Posted

To trzeba być ostrożnym. Bardzo szybko można przebić się jeśli te ślady są dość głębokie, a warstwa klaru jest cienka. I co ?Cale auto tak wygląda?? To świetny wóz :lol:

Posted

Nie dosłownie 2 takie pajączki są na masce. Na tą chwile przeleciałem papierkiem 1500, 2000, 2500 i UC i gąbka polishing ale nie dało to ładnego efektu. Tam gdzie brałem na kilka razy trochę lepiej ale to jeszcze nie to.

Posted

ja bym już to zostawił, jeśli rysy są pod lakierem to polerując powierzchnie nie usuniesz tego co pod spodem :)

Posted

Marco za nim zarejestrowałem się na tym forum, prześledziłem je w 60% jako gość. Tego merca widziałem dawno i głównie projekty łukash'a skusiły mnie żeby zabrać się do polerki. Ten chłopak działa cuda, chciałbym z nim porobić trochę żeby podpatrzeć co nie co.

Posted

Podesłałem tego linka malkolmowi bo Łukasz usunął ślady po papierze na szpachlówce. Jest to wykonalne.

majkelradom, trochę daleko masz do niego ;)

Ten chłopak działa cuda
Czy ja wiem...Normalnie poleruje wozy :)
Posted

Właściwie nie używam innego papieru niż 1500 i jeszcze nie miałem problemu. Czasami tylko poprawiam 2000.

Posted

SUrface rapide. Pady różnie. Twarde bądź średnie. Kolory nic Ci nie powiedzą bo każdy producent ma inne.