Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Czy jeśli zmatuje papierkiem 2000 na wodę i będę polerował żółtą gąbką z megsa i UC to w ogóle ma to sens? Czy trzeba jechać jakąś pastą bardziej ścierną i gąbką cuting?

• Administrator
Opublikowano

Masz miernik grubości ? Jeśli była lakierowana to zapewne grubość jest taka że można sie troche pobawić.

Opublikowano
że można sie troche pobawić
Spokojnie. Ale myślę ze najpierw trzeba zacząć od polerowania. Może się okazać że lakierek jest miękki i dotykanie go papierem nie ma sensu.
Opublikowano

Raczej nie pójdzie bez papierku jeśli są pajączki po zwalonym lakierowaniu no chyba że macie jakieś magiczne sposoby :D. W ogóle to mam problem z polerką zderzaków, duży pad nie wszędzie podchodzi.

Opublikowano
pajączki po zwalonym lakierowaniu
Hmmm... nie bardzo wiem o co Ci chodzi... Może o to ze lakier posiadał na rysach w podkładzie po szlifowaniu grubym papierem szpachlówki.
Opublikowano

To trzeba być ostrożnym. Bardzo szybko można przebić się jeśli te ślady są dość głębokie, a warstwa klaru jest cienka. I co ?Cale auto tak wygląda?? To świetny wóz :lol:

Opublikowano

Nie dosłownie 2 takie pajączki są na masce. Na tą chwile przeleciałem papierkiem 1500, 2000, 2500 i UC i gąbka polishing ale nie dało to ładnego efektu. Tam gdzie brałem na kilka razy trochę lepiej ale to jeszcze nie to.

Opublikowano

ja bym już to zostawił, jeśli rysy są pod lakierem to polerując powierzchnie nie usuniesz tego co pod spodem :)

Opublikowano

Marco za nim zarejestrowałem się na tym forum, prześledziłem je w 60% jako gość. Tego merca widziałem dawno i głównie projekty łukash'a skusiły mnie żeby zabrać się do polerki. Ten chłopak działa cuda, chciałbym z nim porobić trochę żeby podpatrzeć co nie co.

Opublikowano

Podesłałem tego linka malkolmowi bo Łukasz usunął ślady po papierze na szpachlówce. Jest to wykonalne.

majkelradom, trochę daleko masz do niego ;)

Ten chłopak działa cuda
Czy ja wiem...Normalnie poleruje wozy :)
Opublikowano

Właściwie nie używam innego papieru niż 1500 i jeszcze nie miałem problemu. Czasami tylko poprawiam 2000.

Opublikowano

SUrface rapide. Pady różnie. Twarde bądź średnie. Kolory nic Ci nie powiedzą bo każdy producent ma inne.