Gość Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Witajcie, kupiłem sobie ostatnio autko. Ford mondeo mk1 '93r. Okazjonalna cena bo tylko 500zł. Oczywiście o auto nikt nie dbał i trzeba w nie włożyć dużo serca. Najpierw postanowiłem je wyczyścić i wyprać w środku. Okazało się, że pod dywanem u pasażera jest dużo wody, w aucie jest pełno wilgoci, podrzucono mi pewien pomysł na usunięcie tego i teraz go sprawdzam. Jak na razie działa jak powinien ale trzeba paru dni na konkretny efekt. Aby usunąć wilgoć z auta która jest na bank gdzieś pod spodem najlepiej jest rozłożyć w nim gazety, te czarno białe papierowe typu metro. zostawcie tak auto na 3-4 dni a potem je wymieńcie na suche bo te na pewno będą mokre lub wilgotne. Jeżeli jest inaczej tzn, ze autko jest czyste sposób tani i prosty ale jak skuteczny pozdrawiam
jorgus Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 o ile dobrze pamiętam to był juz taki temat , i doradzał ktoś zakup silikonowego żwirku dla kotów- nasypać do jakiejś pończochy i wrzucić pod fotel, wciągnie wilgoć.
art'ek Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 ja uzywalem pampersów przykleonych tym gdzie ma byc pupa do podlogi efekt po jednej nocy gwarantowany
mutra Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 A wiesz skąd ta woda? Bo jak masz nieszczelność gdzieś to bez sensu jest suszyć dopuki tego nie usuniesz.
Lucas_UK Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Jeżeli jest pod dywanem u pasażera na Twoim miejscu najpierw bym zlokalizował miejsce przez ,które dostaje się woda, autko leciwe więc nie można wymagać od niego tego aby uszczelki czy kanaliki odprowadzające wodę pracowały jak należy, wysuszysz auto jeżeli nie masz garażu to ,któregoś razu spadnie pewnie deszcz i wilgoć pojawi się ponownie taka walka z wiatrakami nie ma sensu
blaszczu Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Jeżeli jest pod dywanem u pasażera na Twoim miejscu najpierw bym zlokalizował miejsce przez ,które dostaje się woda, autko leciwe więc nie można wymagać od niego tego aby uszczelki czy kanaliki odprowadzające wodę pracowały jak należy, wysuszysz auto jeżeli nie masz garażu to ,któregoś razu spadnie pewnie deszcz i wilgoć pojawi się ponownie taka walka z wiatrakami nie ma sensu Dokładnie. Zlokalizuj, spróbuj zabezpieczyć czymkolwiek nawet silikonem bo myślę, że nie ma co ładować więcej pieniędzy w takie auto. Poza tym im szybciej to zrobisz tym lepiej bo jak wiadomo ford i rudy bardzo się lubią i jak będziesz zwlekał to polubią się za bardzo
Kam1l Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 A jeśli zimą Ci nagminnie nanoszą do samochodu śniegu, to dobrym rozwiązaniem jest wywalenie tego filcu spod nóg (pod tapicerką) i danie kilku warstw mat bitumicznych lub taśmy dekarskiej.
Rekomendowane odpowiedzi