blaszczu Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam! Zastanawiam się jaki wosk wybrać do żółtego lakieru. Samochód to Renault Megane Coupe. Generalnie planuję kupić 2 woski - Colli 476 jako "protector" i jakiś drugi na wiosnę/lato, który odda w pełni piękno żółtego lakieru Co możecie polecić? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!
Marco Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Ile razy można powtarzać że wosk tutaj nie odgrywa pierwszoplanowej roli... Podstawa to dobrze wykonana korekcja ! Żadne politury i woski nałożone na scheśtany lakier nic tu nie pomogą...
wax-master Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Marco twoja odpowiedź jest nieadekwatna do zadanego pytania! po czym sądzisz ,że ma schetany lakier?? Przecież pytanie było o wosk. I nie prawdą jest ,że na lakier "schetany" wosk nie odda efektu. Mam znajomego ,który będąc u mnie wyglinkował auto i był zachwycony efektem wizualnym! potem wystarczy użyć cleanera i dobry wosk. Efekt będzie o stokroć lepszy niż był przed zabiegiem.
lakikwap Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 blaszczu, jak chcesz mieć na autko efekt podobny do szklanej tafli (jakby gruba warstwa bezbarwnego lakieru) to wosk FK 1000p, jak głębie to jakiś naturalny. Ale z coli powinieneś być itak zadowolony bo to mieszaka syntetyka (fk) i naturlanego. Weź sobie kup kilka testerów i sprawdź co ci sie podoba np. lusso oro, raceglaze55 czy ten FK pomogłem coś?
blaszczu Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 blaszczu, jak chcesz mieć na autko efekt podobny do szklanej tafli (jakby gruba warstwa bezbarwnego lakieru) to wosk FK 1000p, jak głębie to jakiś naturalny.Ale z coli powinieneś być itak zadowolony bo to mieszaka syntetyka (fk) i naturlanego. Weź sobie kup kilka testerów i sprawdź co ci sie podoba np. lusso oro, raceglaze55 czy ten FK pomogłem coś? Tak właśnie zrobię - kupie parę testerów i zobaczę, który mi najbardziej odpowiada Na początku myślałem o jakimś testerze Dodo Juice - polecacie jakiś konkretny?
Xeper Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Dodo Juice - polecacie jakiś konkretny? Banana Armor i Orange Crush sa dedykowane do cieplych kolorowhttp://www.dodojuice.com/banana-armour- ... r-wax.html
Marco Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Marco twoja odpowiedź jest nieadekwatna do zadanego pytania! po czym sądzisz ,że ma schetany lakier??Ok ,racja. Wiec poprosimy Cie blaszczu, abyś dokładnie opisał jak wygląda lakier na Twoim aucie i czy były na nim przeprowadzane jakiekolwiek zabiegi.
blaszczu Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Marco twoja odpowiedź jest nieadekwatna do zadanego pytania! po czym sądzisz ,że ma schetany lakier??Ok ,racja. Wiec poprosimy Cie blaszczu, abyś dokładnie opisał jak wygląda lakier na Twoim aucie i czy były na nim przeprowadzane jakiekolwiek zabiegi. Lakier raczej w niezłym stanie po poprawkach blacharsko lakierniczych 2 elementy do polerki i będzie naprawdę fajnie
Marco Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 No. Czyli poniekąd racje miałem. Nigdy nie glinkowane i specjalnie nie zadbane. Wiec ja bym nie liczył na spektakularne zmiany w wyglądzie, po zastosowaniu jakiegokolwiek wosku. lakikwap już śpieszę Ci wyjaśnić dlaczego dałem taką odpowiedz a nie inna. Otoz kolega blaszczu, zalogował się niedawno generalnie zielony w temacie dbania o auto. Pokazywał wcześniej zdjęcia wnętrza które chciał doczyścić. Wiec po obejrzeniu zdjęć tylko wnętrza nietrudno się domyślić jak wygląda auto z zewnątrz... Lakier raczej w niezłym stanie Tak Ci się tylko wydaje Robiłem taką żółta "kupę" i wiem jak może wyglądać po zabiegach. Ale takich od początku do końca. Właściciel tez oceniał stan lakieru na całkiem niezły blaszczu, jeśli chcesz żeby naprawdę sympatycznie zaczęła kupka wyglądać zainwestuj w glinkę,spróbuj ręcznie popracować nad lakierem np UC Megsa,kup jakieś AIO (SRP np) i dopiero zabezpiecz to woskiem. Wtedy różnica będzie na pewno. Zawsze jednak zlecić to można komuś
blaszczu Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Marco dzięki za odpowiedź No domyślam się, że po pełnych zabiegach opadłaby mi "kopara" na pewno Planuję zadbać i dopieścić ten samochód dlatego tak wypytuje a Auto Detailing coraz bardziej mnie wciąga Pzdr [ Dodano: 13 Listopad 2010, 22:52 ] UC Megsa,kup jakieś AIO (SRP np) Możesz mi jeszcze rozwinąć te skróty?
pLaYmAn Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Meguiar's Ultimate Compound i AIO (All In One) Autoglym Super Resin Polish na inso nie odpisujesz - nieładnie
blaszczu Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Meguiar's Ultimate Compound i AIO (All In One) Autoglym Super Resin Polish na inso nie odpisujesz - nieładnie Dzięki! Właśnie Ci na inso odpisałem hehe
Administrator CleanerFreak Opublikowano 14 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam! Zastanawiam się jaki wosk wybrać do żółtego lakieru. Samochód to Renault Megane Coupe. Generalnie planuję kupić 2 woski - Colli 476 jako "protector" i jakiś drugi na wiosnę/lato, który odda w pełni piękno żółtego lakieru Co możecie polecić? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam! W dużej mierze zależy to od przeznaczonego na zakup budżetu. Żółte autko z woskami "z górnej półki" : Zymol (pełna relacja TUTAJ ). A tutaj żółte autko z Swissvax Concorso:
gruby_RS Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Tak Ci się tylko wydaje Robiłem taką żółta "kupę" i wiem jak może wyglądać po zabiegach. Ale takich od początku do końca. Właściciel tez oceniał stan lakieru na całkiem niezły Marco lubi powiedziec cos dosadniej, alu tu trzeba sie zgodzic. Ja tez kiedys myslalem ze mam lakier w niezlym stanie. Po pierwszym glinkowaniu duzego 4x4 2006r glinka powedrowala do kosza pzdr male OT do CleanerFreak: zazdroszcze zabawek...
blaszczu Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 CleanerFreak - piękna robota Niestety budżet póki co mam mocno ograniczony
Rekomendowane odpowiedzi