Skocz do zawartości

Kropelkowanie - zdjęcia i filmy forumowiczów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie do jasnej ... piszcie co leży na lakierze bo taki zamysł tego tematu !

Opublikowano

Generalnie produkt od zawsze spełniał moje oczekiwania. A, że wstałem rano i jeszcze takie ładne kropelki zauważyłem to cyknąłem fotkę - nie powiem - morda mi się uśmiechnęła :-]

Opublikowano

Na swojej Megance kładłem NW Autolandu w lipcu. Do tej pory nie zauważyłem, żeby chociaż trochę osłabła - ciągle pięknie spełnia swoje zadanie. Oczywiście szyba była odpowiednio przygotowana: najpierw pianka do szyb, później Duragloss Nu Glass 755, porządne przetarcie IPĄ i dopiero NW płatkiem kosmetycznym 2 razy - ruchy okrężne i podłużne.

Opublikowano

Jak do tej pory nie korzystałem i nie zanosi się. Mam dwie buteleczki tej NW.

Generalnie chętnie spróbowałbym RainX-a albo Clear lub Premium Vision od 4nano ale skoro mam już tą...

Opublikowano

Ja też jestem z autolandu jako marketowca bardzo zadowolony, testowałem to kiedyś na połowie szyby, a na drugiej był RainX, no i z moich obserwacji wynikałoby, że NW z Autolandu wygrała pod względem trwałości, w późniejszym czasie jakości kropelek, jak i odpychania wody. :song:

Opublikowano

U mnie od końca marca leżał Rain-X i jeszcze ładnie kropelkował, ale w weekend położyłem nową warstwę na zimę. Jak na takie przygotowanie to super wytrzymał, bo IPY nie dawałem.

Teraz dodatkowo dałem CGP, zobaczymy jak wytrzyma zimę.

Opublikowano

Auto spolerowane Fareclą g3 (lekko), na to mleczko nabłyszczajace Boll oraz twardy wosk Sonax.

Po dzisiejszej nocy, twardy wosk Sonax polożony 3 tygodnie temu:

gid6.jpg

xdga.jpg

be5z.jpg

1ks9.jpg

7sp5.jpg

Opublikowano

Nie wiem, czy zobaczysz to, czego chcesz, ale wybacz - nie mam wprawy w robieniu fotek pod kątem detallingu :) foto robione telefonem, podświecałem sobie ledową latarką:

rgeh.jpg

r0v3.jpg

cdw2.jpg

9vjl.jpg

d1al.jpg

kuwd.jpg

yp4i.jpg

ckru.jpg

Opublikowano

Działają. Na ostatnim zdjęciu i 3 od końca już widać sedno sprawy :D

Tak to jest po Ferecli niestety.

Krople też takie sobie szczerze mówiąc - mocno już nieregularne.