Skocz do zawartości

Kropelkowanie - zdjęcia i filmy forumowiczów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dsc07869yh.jpg

Świeży k2 na politurce(aka cleaner) w5 .

jak na mega budżetowe, chyba nie jest źle ;)

Zobaczymy jak z trwałością na przedniej osi - mini test dla zabawy :D

Opublikowano
Nie nie, wosk aplikowany tradycyjnie, ze słoiczka ;)

Cokolwiek to było..

... na pewno drążyło bezbarwnik :mrgreen:

Wheel Guard? 360? Mint rim? :P

Opublikowano
... na pewno drążyło bezbarwnik :mrgreen:

Myślę, że "drążenie bezbarwnika" powinno na stałe trafić do Leksykonu :kox:

A mój strzał to: CG Wheel Guard albo AF Mint Rims :o

• Administrator
Opublikowano
SV plastic screen wax/wood polish

Dopiero zobaczyłem odpowiedź,nie tak źle chyba jak na produkt przeznaczony do drewnianych wykończeń WEWNĄTRZ auta :-]:P;)

isdsc04144.jpg

isdsc04145.jpg

isdsc04146.jpg

Opublikowano

Tak się domyśliłem po tym jak napisałeś, że obłędnie pachnie, ale niemal w 100% byłem pewien dlatego, że jesteś fanem SV więc to musiało być coś z tej stajni :D

Opublikowano
Cytat:

SV plastic screen wax/wood polish

Dopiero zobaczyłem odpowiedź,nie tak źle chyba jak na produkt przeznaczony do drewnianych wykończeń WEWNĄTRZ auta :-]:P;)

A mówiłeś że mam :D:D Też może coś posmaruję :-]:mrgreen:

Opublikowano

Natty's Red nakładany 2 kwietnia, zdjęcie z 20 maja, czyli pełne 7 tygodni, auto cały czas stoi pod gołym niebem. Myty na 2 wiadra ze 4 razy, reszta to płukanie + pre wash z Marolex'a VP NFS.

red.jpg.8596caabd0089e36f229be4b0e175a1a.jpg

Opublikowano

Zapomniałem dodać, że mój Red leżał na Wolfgang Paintwork Polish Enhancer :good:

A na jego miejsce wleciał : Bilt Hamber Hydra Wax

Opublikowano

Pierwsza korekta dokładna wykonana ok 2 misięcy temu (menzerna 500 i 3000 (na wiertarce tak tak na wiertarce - poćwiczyłem mięśnie bo strasznie rzucało, a dysk niebieski wafel nie nadawał się już po 70% auta) lakier mocno sfatygowany do tego UC, porboy itp) na Hondzie Civic 5d 96r. (zdjęć brak ale odpowiem na każde pytanie) nałożony wosk Coli (trzymał się dokładnie miesiąc, w między czasie myty raz rękawicą).

Po kolejnym miesiącu auto umyte szamponem Megs`a i po raz kolejny położony wosk Coli a zdjęcia obecne ukazują kropelki po 2 kolejnych tygodniach, widac że zbliża się ich konieca więc jak dla mnie wosk Coli jak niektórzy piszą, że trzyma się 3 miechy to dla mnie bzdura (chyba że auto stoi w garażu).

11lu6mc.jpg

11addmt.jpg

I filmik (może się przycinać bo robione telefonrm komórkowym)

Uwagi i pytania mile widziane

Opublikowano
Pierwsza korekta dokładna wykonana
na wiertarce tak tak na wiertarce
na Hondzie Civic 5d
Uwagi i pytania mile widziane

nie Panie...żadnych pytań :kox: ale pewnie nakładając Coli też coś s***** :idea:

Opublikowano

nie Panie...żadnych pytań :kox: ale pewnie nakładając Coli też coś s***** :idea:

Akurat w tym przypadku nakładałem ręcznie wosk aplikatorem, a czy da się coś s....... w tym przypadku chyba raczej mało prawdopodobne ??

Opublikowano

kurcze...wczoraj późną porą byłem na bezdotyku i podobne kropelki mam na DG#105 - niestety bluetooth mi szwankuje i nie mogę załadować zdjęć :idea: