czarek147 Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Panowie, proszę o podpowiedź bo jestem świeżakiem, czy jeśli chodzi o łatwość polerowania to czy istnieje różnica między twardym a miękkim woskiem. Mam zamiar kupić jakiś dodo juice blue velvet ale nie wiem czy dam radę go dobrze wypolerować ręcznie? Da radę zrobić to mechanicznej polerki?
yacek _b Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 spokojnie dasz radę ręcznie , mam ten wosk i latem 3 razy go nakładałem , fakt mam tylko próbkę , padem nakładasz cienką warstwę i potem lajtowo polerujesz .
czarek147 Opublikowano 11 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 no to super! ja też kupię na początek małe opakowanie żeby przetestować
yacek _b Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 naprawdę polecam , próbki w małych opakowaniach są świetne i można spokojnie sobie sprawdzić czy dany wosk ci " pochodzi " czy nie , małe ryzyko tylko 32 zł
aro_77 Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 czarek147 - woski zwykle nakladamy i polerujemy recznie, maszynowo mozna owszem ale raczej sealanty lub produkty AIO. Jak doczytasz na forum, zdarza sie ze niektorzy nakladaja woski recznie (doslownie). Polerujemy po uplywie odpowiedniej ilosci czasu mikrofibrami, najlepiej miec kilka o roznej dlugosci wlosa - trzeba wyprobowac, ktory do Twojego wosku bedzie najlepszy.
yesfan Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Dużo cennych wiadomości nt woskowania można znaleźć tutaj: http://victoriawax.com/cart.php?target= ... conditions
Rekomendowane odpowiedzi