Jump to content

BMW e90 + E87

Recommended Posts

Posted

tylko kilka ... zdjęć z sobotniej "walki" ( oba samochody mają przebieg ok. 40 tys km czarna 2007r. srebrna 2006)

1. szampon meg's gold

2. glinka meg's

3. 3m ultrafina SE na niebieskim padzie

4. DC 1

5. DC step 2

6. NXT

7. meg's #16

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

program zwariował i nie chce wkleić zdjęć , przepraszam za kłopot :)

Posted

właśnie jakiś kłopot :(

ale pomijając kwestię zdjęc bo jakoś da się uruchomić czy Waszym zdaniem tą "skórkę" powinienem usunąć ?

auto co prawda fabrycznie nowe i taki mają urok ale nieco mnie to wkurza

Posted

Polerkę mam meg'sa również ale ma też makite

tu przy tym lakierze polerka raczej nie była potrzebna , jedynie delikatne usunięcie mini swirlsów :)

A co do polerowania to poza swirl-x i żółty pad jakoś nie wychodziłem, bo nie było potrzeby a tym bardziej nieco się obawiam.

na szczęście na razie moje lakiery sa OK a działalności usługowej nie prowadze :)

Posted

Swietna robota 8-) , nie ma to jak ciemny kolor, efekt jest bardziej widoczny ;)

Ja na zime do mojej MB mam zamiar kupic Colli 476 jak narazie, a w przyszlym sozonie zacznie sie zabawa ;)

Posted

ja próbowałem kiedyś colli i powiem szczerze, że moim zdaniem dłużej "trzyma" meg's #16

używam szamponu turtle ice z usa i efekt kropelkowania utrzymuje długo

może mnie skrytykujecie ale metoda, którą tutaj zastosowałem daje jak dla mnie najlepsze efekty.

próbowałem tez dodo ( b.velvet) i naprawdę meg's daje najlepsze efekty przy minimalnym nakładzie pracy.

nxt nakładam maszynowo gąbką bez perforacji ( miękką) przy min. obrotach, zostawiam na ok 30 minut i poleruje.

następna warstwa nxt po 24 h a potem po 2-3 warstwa #16 którą usuwam po ok. również 20-30 min.

jak dla efekt nawet bardziej niż zadowalający

w sumie to zauważyłem, że nxt nakładany maszynowo ( ptzy wyższych obrotach) całkiem ładnie usuwa lekkie swirle ( usuwa bądź maskuje ) ....

jedynie co mnie wkurza to ta skórka .... w hondzie miałem lakier miękki jak masło tu mam twardy za to mam skórke.... ech ta ekologia :)

Posted

Świetne efekty! :good:

Nakładanie kilku warstwa #16 daje jakiś lepszy efekt? Czy tylko trwałość?

Czego używałeś do opon?

Pozdrawiam :)

Posted

2 warstwy#16 to max co nakładałem i jakiegoś specjalnie lepszego efektu nie widze :)

do opon armorall tire shine

ale bardzo dobrze spisuje się również spray z tesco ( czerwona butelka) z tym ze nakładam go pędzlem po przelaniu do innego pojemnika

Posted

Gratulacje ładne Niemieckie maszyny. W miare jeszcze młode i mało przebiegu wiec jeżeli teraz zaczniesz dbać i widać że dbasz to będzię bardzo ładnie. Ile warstw nakładałeś #16? Bo słyszałem dużo pozytywnych opini po nałożeniu właśnie 2-3 warstw na lakier tego wosku.