Gość Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 tylko kilka ... zdjęć z sobotniej "walki" ( oba samochody mają przebieg ok. 40 tys km czarna 2007r. srebrna 2006) 1. szampon meg's gold 2. glinka meg's 3. 3m ultrafina SE na niebieskim padzie 4. DC 1 5. DC step 2 6. NXT 7. meg's #16 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 program zwariował i nie chce wkleić zdjęć , przepraszam za kłopot
Gość Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Coś nie widać tych zdjęć, przynajmniej ja nie widzę
Gość Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 właśnie jakiś kłopot ale pomijając kwestię zdjęc bo jakoś da się uruchomić czy Waszym zdaniem tą "skórkę" powinienem usunąć ? auto co prawda fabrycznie nowe i taki mają urok ale nieco mnie to wkurza
lakikwap Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 maxshadow, noo naprawdę super to wyszło a powiedz czy dużo razy już wcześniej polerowałeś autka czy to debiuty? jaka polerka?
Gość Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Polerkę mam meg'sa również ale ma też makite tu przy tym lakierze polerka raczej nie była potrzebna , jedynie delikatne usunięcie mini swirlsów A co do polerowania to poza swirl-x i żółty pad jakoś nie wychodziłem, bo nie było potrzeby a tym bardziej nieco się obawiam. na szczęście na razie moje lakiery sa OK a działalności usługowej nie prowadze
Michal200 Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Swietna robota , nie ma to jak ciemny kolor, efekt jest bardziej widoczny Ja na zime do mojej MB mam zamiar kupic Colli 476 jak narazie, a w przyszlym sozonie zacznie sie zabawa
Gość Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 ja próbowałem kiedyś colli i powiem szczerze, że moim zdaniem dłużej "trzyma" meg's #16 używam szamponu turtle ice z usa i efekt kropelkowania utrzymuje długo może mnie skrytykujecie ale metoda, którą tutaj zastosowałem daje jak dla mnie najlepsze efekty. próbowałem tez dodo ( b.velvet) i naprawdę meg's daje najlepsze efekty przy minimalnym nakładzie pracy. nxt nakładam maszynowo gąbką bez perforacji ( miękką) przy min. obrotach, zostawiam na ok 30 minut i poleruje. następna warstwa nxt po 24 h a potem po 2-3 warstwa #16 którą usuwam po ok. również 20-30 min. jak dla efekt nawet bardziej niż zadowalający w sumie to zauważyłem, że nxt nakładany maszynowo ( ptzy wyższych obrotach) całkiem ładnie usuwa lekkie swirle ( usuwa bądź maskuje ) .... jedynie co mnie wkurza to ta skórka .... w hondzie miałem lakier miękki jak masło tu mam twardy za to mam skórke.... ech ta ekologia
Tery Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Świetne efekty! Nakładanie kilku warstwa #16 daje jakiś lepszy efekt? Czy tylko trwałość? Czego używałeś do opon? Pozdrawiam
Gość Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 2 warstwy#16 to max co nakładałem i jakiegoś specjalnie lepszego efektu nie widze do opon armorall tire shine ale bardzo dobrze spisuje się również spray z tesco ( czerwona butelka) z tym ze nakładam go pędzlem po przelaniu do innego pojemnika
SZyBA Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Gratulacje ładne Niemieckie maszyny. W miare jeszcze młode i mało przebiegu wiec jeżeli teraz zaczniesz dbać i widać że dbasz to będzię bardzo ładnie. Ile warstw nakładałeś #16? Bo słyszałem dużo pozytywnych opini po nałożeniu właśnie 2-3 warstw na lakier tego wosku.
Gość Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 postaram się położyc w sobote moze i 2 zobaczymy co będzie
Rekomendowane odpowiedzi