maly_marcin Posted September 27, 2010 Report Posted September 27, 2010 Witam wszystkich A więc chciałem przedstawić wam małą relację z sobotniego czyszczenia i przygotowywania autka do zimy Ogólnie jest jeszcze kupa roboty przy lakierze… było by mniej, gdyby nie tata. Wpadł na pomysł by umyć auto szczotą, bo to będzie bezpieczniejsze i gdy po 4 miesiącach zobaczyłem auto pod blokiem – ręce mi opadły, robota z miesiąca marzec poszła na marne. Teraz lekkiej korekcji poddane zostały przednie błotniki i maska – to były pierwsze ruchy maszyną, lakieru dużo nie zebrałem bo ok. 3-4 mikronów więc jestem zadowolony – ale jeszcze defekty są – reszta po zimie, ponieważ auto stoi pod chmurka i czasem go odśnieżyć będzie trzeba A teraz przejdźmy do konkretów Wnętrze: - APC Daisy - Auto Glym V&RC na tworzywa - Mikrofibra ACT + woda - szyby - jakieś pędzelki, patyczki, aplikatory i odkurzacz Mycie wstępne: - Myjnia bezdotykowa Mycie właściwe: - APC Daisy - Car Valet do asfaltu i kleju - szampon Poorboy’s Super Slick & Suds - dwie rękawice mf - dwa wiadra - do suszenia Fluffy Dryer Glinkowanie: - glinka z SCS Koła: - Car Valet do felg - Car Valet do asfaltu i kleju - Meguiars Endurance na opony - pędzelki Tworzywa zewnętrzne: - Meguiars Trim Detailer Wosk: - Collinite 476 Przed: Po myciu: Koła przed i po: Efekt końcowy: Pozdrawiam
Tomasz KRK Posted September 27, 2010 Report Posted September 27, 2010 Super sprawa ! Prezentuje się obłędnie.
Sucre Posted September 27, 2010 Report Posted September 27, 2010 Widać że golfik w igle..takie juz tylko w prospektach można podziwiać
Marco Posted September 27, 2010 Report Posted September 27, 2010 takie juz tylko w prospektach można podziwiaćNo to prawda. Marcin byś go zabrał na jakąś ładną prospektowa sesję Np. taką: http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Focus/73776
maly_marcin Posted September 27, 2010 Author Report Posted September 27, 2010 Hehe Sesja miała być wczoraj, ale plany się pozmieniały i nie mogłem za bardzo wygospodarować czasu Może jeszcze w tym roku będzie jakiś ładny dzień w weekend, to się co nieco ustrzeli
cash Posted September 27, 2010 Report Posted September 27, 2010 można było coś rzucić przed woskiem mimo to autko ładnie odpicowane
maly_marcin Posted September 28, 2010 Author Report Posted September 28, 2010 Camel-, SZyBA - dzięki cash, a co miałeś na myśli? Jeśli cleaner to jeszcze takowego w swojej kolekcji nie mam, za czymś się rozglądam. A jeśli o glaze - to w set-upie na zimę mi nie jest potrzebny mega look, a przyzwoita trwałość Za jakieś 2 tygodnie pójdzie druga warstwa Colli i będzie git
michal_gg Posted September 28, 2010 Report Posted September 28, 2010 Piękny, zadbany Golfik Gratulacje Poznaje chyba otoczenie, warsztat przy trasie Łask-Łódź ?
maly_marcin Posted September 28, 2010 Author Report Posted September 28, 2010 michal_gg, zgadza się Z tym, że ja tam nie mieszkam... dobrego kumpla podwórko no i co jakiś czas tam sobie działam, bo nie mam gdzie
Recommended Posts