penko Posted September 23, 2010 Report Posted September 23, 2010 Zdażyło sie wam zeby te zółte aplikatory meguiarsa rozpadły sie po użyciu może ze trzy razy? Bo moje sie rozpadły na tym malutkim jakby zgrzewie rozeszły sie i pokruszyły
penko Posted September 23, 2010 Author Report Posted September 23, 2010 i wiesz może przez co tak sie stało?
penko Posted September 23, 2010 Author Report Posted September 23, 2010 ja prałem recznie w wodzie z mydłem szarym
R0N1N Posted September 23, 2010 Report Posted September 23, 2010 Zdażyło sie wam zeby te zółte aplikatory meguiarsa rozpadły sie [...] na tym malutkim jakby zgrzewie Nigdy nie miałem takiej sytuacji. Niektóre aplikatory przecierały się ze starości (wytrzymywały i ze dwa lata) ale nigdy nie pękły na zgrzewie. rozeszły sie i pokruszyły prałem recznie w wodzie z mydłem szarym Może zbyt intensywnie je ugniatałeś w czasie prania??
maestro00 Posted September 23, 2010 Report Posted September 23, 2010 Mozliwe że to po prostu od chemii. W końcu to zwykłe tworzywo , innej możliwości niema skoro się pokruszyły, Nie prałeś ich przypadkiem w zbyt wysokiej temperaturze ?
penko Posted September 23, 2010 Author Report Posted September 23, 2010 Woda była letnia wiec to chyba raczej nie to. Może zbyt mocno ugniatałem chociaż nie wydaje mi sie zeby tak było, razem z nimi prałem też ten aplikator który jest razem z NXT 2.0 i z nim jest wszystko okej a one przecież są własciwie takie same tylko inny kolor.
SewerynD Posted September 23, 2010 Report Posted September 23, 2010 Ja posiadam takie aplikatory i też myje po każdorazowym użyciu, oczywiście szarym mydłem. Czasem nawet mocniej je traktuje szczoteczką i jakoś nigdy z żadnym nic mi się nie stało... Jedyne co to na jednym mam małe przecięcie i to zrobione przeze mnie podczas pracy. Nie możliwe żeby ten aplikator się kruszył czy co najgorsze rozklejał . Wydaje mi się, że używałeś je jakoś nie zgodnie z przeznaczeniem
Kamil Posted September 24, 2010 Report Posted September 24, 2010 Moj jeden zafarbowal jedynie, jest teraz taki burozolty. To ze sie rozpadl moze stalo sie przez to ze trafil Ci sie wadliwy model akurat.
cosin Posted October 11, 2010 Report Posted October 11, 2010 mam kilka tych aplikatorów i za każdym razem piorę w pralce w max 40 stopniach z normalnym proszkiem do prania. Wszystkie maja się bardzo dobrze.
matgym Posted October 11, 2010 Report Posted October 11, 2010 Potwierdzam opinie wyżej, moje aplikatory przeszły już nie jedno pranie i nic się z nimi nie dzieje
Rynek Posted July 20, 2015 Report Posted July 20, 2015 Myślicie że lepsze Meguiars czy aplikatory od K2?
Eighth* Posted March 1, 2016 Report Posted March 1, 2016 Mi sie rozpadły od wilgoci,jeden byl w domu w szafie,a drugi w szopce na zewnątrz i zrobila sie z niego ciapa
Recommended Posts