fonnes Posted August 5, 2009 Report Posted August 5, 2009 Otrzymałem dzisiaj ostatni specyfik z mojego pierwszego zestawu. Mimo że nie byłem do końca przygotowany zabrałem się do pracy, bo niecierpliwość nie pozwoliła mi czekać Działania typowo amatorskie na poziomie V-tej ligi, z braku czasu i warunków logistycznych Mycie: Szampon Sonax (nabłyszczający ), rękawica Megsa, ręcznik Megsa Water Magnet, myjka ciśnieniowa Makita. Czyszczenie: glinka Zymol Lehm Clay +Lehm Clay Lube Przygotowanie pod wosk: Auto Glym SRP 1x - nakładany ręcznie Woskowanie: Auto Glym HD Vax Całość wykonana ręcznie przy użyciu aplikatorów Megsa Soft Foam + aplikatory sprzedawane razem z AG HD Vax. Polerka przy użyciu MF AG + MF "Jan Niezbędny" z supermarketu. Zrobiłem tylko lakier bo na koła, plastiki i szkło zabrakło czasu Byłem tak zaaferowany, że zapomniałem zrobić zdjęcia "przed" i 50/50, jest tylko efekt końcowy. Na wielu panelach widać efekt "skórki pomarańczy" ale na to też przyjdzie czas
Tomasz KRK Posted August 6, 2009 Report Posted August 6, 2009 No i kolejny złapał bakcyla detailingu Widać na zdjęciach , że fantastyczną macie tam w Mielnie pogodę. Co masz na myśli pisząc, że przyjdzie czas na efekt skórki pomarańczy ?
AutoDetailing Posted August 6, 2009 Report Posted August 6, 2009 Na pomorzu słońce świeci nieprzerwanie od dobrych paru, a nawet parunastu dni
fonnes Posted August 6, 2009 Author Report Posted August 6, 2009 Co masz na myśli pisząc, że przyjdzie czas na efekt skórki pomarańczy ? Muszę się uzbroić w "ciężki" sprzęt typu polerka i odpowiednie materiały, no i oczywiście mieć trochę czasu, a z tym w sezonie letnim jest u mnie deficyt
Recommended Posts