Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak wygląda moja A3...

W piątek zastosowałem kurację:

- mycie - Megs Gold Class Shampoo

- glinka

- mycie - Megs Gold Class Shampoo

- Autoglym SRP

- FinishKare 1000P

Wszystko wygladalo dobrze, lakier gladki, wczoraj deszcz ladnie splynal. Dzis samochod się nieco ubłocił, więc spłukałem go wodą z węża. Wszystko wyglądało ok, po 4 godzinach zastałem taki obraz:

20100915036.th.jpg

20100915037.th.jpg

Wygląda to tak, jakby krople rozpuscily wosk - plamy sa dokladnie w miejscach, gdzie byly krople, plamy są poniżej warstwy wosku. Co zrobilem zle - co dalej - zmyc calosc APC?

Problem jest o tyle wiekszy, ze w weekend w ten sam sposob przygotowalem 2 inne auta i wolalbym nie miec z nimi podobnego problemu.

Z gory dzieki za pomoc :)

Posted

No raczej to jest normalne jak jest lakier nawoskowany, a następnie się przykurzy i popada deszcz... To jest nieuchronne niestety, teraz jedyne wyjście to mycie...

Posted

dokładnie, zrobiłeś samo płukanie czyli kurz który sie niespłukał został i zasechł tak. Umyj autko szamponem i wytrzyj to będzie lusterko. hej

Posted

Dziękuje bardzo! Autko umyte, wyglada jak nowe. W zyciu nie spotkalem sie z takimi zaschnietymi plamami :)

Uff :)

• Administrator
Posted
. Dzis samochod się nieco ubłocił, więc spłukałem go wodą z węża.

Jak rozumiem po spłukaniu go nie osuszyłeś ?

Posted

Dzięki za pomoc - nigdy nie spotkalem sie z tak widocznym efektem twardej wody.