Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mycie - Meguiar's gold class

Czyszczenie - Meguiar's ultimate compound

Wosk - Meguiar's deep crystal

Wnętrze - Turtle fresh shine

Opony - Autoland

Szyby - Autoland

Taki 1 raz :kox:

Proszę o pozytywne/negatywne komentarzy i porady jak można lepiej :D

P1010847.JPG.d4e304e4bd0a57c5d7d6eddb15298ea8.JPG

P1010848.JPG.4daf2dca39be7980f65046d2911f6ac7.JPG

P1010850.JPG.fa3558f05492779992a472c0dc788c48.JPG

l2.JPG.61a19413eed5f0117b7150d5cc4e292f.JPG

l1.JPG.3ffa09d85742a5749b3158aca974058a.JPG

Posted

lakier zdecydowanie trochę odżył ale detailingiem tego nazwać nie można. nadkola z kilometra kolą w oczy, opony to kupa w zasanie nie wyróżniają się na tle tych jakże wstrętnych nadkoli. na tworzywach też nic nie ma i auto wygląd tak jakbyć starą babkę ubrał w nową koszulkę... a reszta?? trzeba zadbać o szczegóły żeby auto prazentowało się ładnie jako całokształt... bo lakier odżył ale co z tego skoro reszta to :thumbdown: kiszka.

po n-te zdjecia są tak małe ze nic na nich nie widać. pozdrawiam

Posted

Nie będę usprawiedliwiał się ;) poprawki muszą być :) zastanawiam się czy glinkowanie dało by lepszy efekt ? i już zabieram się za poprawki :wallbash:

• Administrator
Posted

ADI25, wizualnej różnicy może nie być, napewno będzie różnica w komforcie pracy ze wszystkimi środkami po glinkowaniu, i w trwałości wosku.

Posted

ADI25, kurcze auto jak by było od nowa polakierowane :good: bo wcześniej to masakra była

napisz jak sie pracowało z megsem UC? jak długo tarłeś go i czym?

[ Dodano: 14 Wrzesień 2010, 19:34 ]

następnym razem daj cliner pod wosk jeszcze :)

Posted

Wszystko pięknie , ładnie ale brak clinera i te nadkola są na - tzn clinera mieć nie musisz ale lepiej żeby był cliner bo wosk dłużej trzyma ;)

Posted
ADI25, kurcze auto jak by było od nowa polakierowane :good: bo wcześniej to masakra była

napisz jak sie pracowało z megsem UC? jak długo tarłeś go i czym?

[ Dodano: 14 Wrzesień 2010, 19:34 ]

następnym razem daj cliner pod wosk jeszcze :)

Pierwszy raz robiłem coś takiego :roll: UC megsa nakładałem szmatką kolistymi ruchami wysechł i polerowałem gąbeczką MF potem polerka MF wszystko ręcznie potem wosk i kolejne polerowanie, jeżeli chodzi o czas było już ciemno jak wyszedłem z garażu :D odświeżył strasznie lakier ale jakoś rys nie ubyło ale i tak na + :)

Posted
bo UC trzeba wcierac a nie nałozyc i pozniej MF sciagac :P

wcierałem kolistymi ruchami :) ale reszta ścierana ale wiadomo nabrać trzeba wprawy:)

Posted

ADI25, mi po pracy z UC wydaje sie że właśnie lepiej działał jak sie go "szorowało" aplikatorem jak był właśnie w takim stanie (niewiem jak to nazwać) "roboczm czyli ani nie pasta widoczna biała ani nie wyschnięta tylko takie jakby coś gęste oleiste.

Panowie a wogóle to UC działa metodą "ścierną"? to jest produkt mocno ścierny???

Posted

nooo własnie niewiem, bo biały aplikator po 5h tarcia UC w sumie to tylko leciutko zmienił barwe na szarawą.

On kurcze niema w dotyku żadnych granulek itp. jak np. tempo.

Posted
nooo własnie niewiem, bo biały aplikator po 5h tarcia UC w sumie to tylko leciutko zmienił barwe na szarawą.

On kurcze niema w dotyku żadnych granulek itp. jak np. tempo.[/quote

tempo tez dobre dobry chwilowy efekt np na czerwonym po czasie płowieją te miejsca polerowane,jeszcze raz dziś spojler polerowałem UC wcierałem i porównywałem na cieniasku moim niebieski/metalik ale za robotę wezmę się jak już CLINERA-WOSK TWARDY-GLINKE zakupie:) wosk COLLI476 tyle ze nie ma go nigdzie :(