ADI25 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Mycie - Meguiar's gold class Czyszczenie - Meguiar's ultimate compound Wosk - Meguiar's deep crystal Wnętrze - Turtle fresh shine Opony - Autoland Szyby - Autoland Taki 1 raz Proszę o pozytywne/negatywne komentarzy i porady jak można lepiej
uri90 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 lakier zdecydowanie trochę odżył ale detailingiem tego nazwać nie można. nadkola z kilometra kolą w oczy, opony to kupa w zasanie nie wyróżniają się na tle tych jakże wstrętnych nadkoli. na tworzywach też nic nie ma i auto wygląd tak jakbyć starą babkę ubrał w nową koszulkę... a reszta?? trzeba zadbać o szczegóły żeby auto prazentowało się ładnie jako całokształt... bo lakier odżył ale co z tego skoro reszta to kiszka. po n-te zdjecia są tak małe ze nic na nich nie widać. pozdrawiam
ADI25 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Nie będę usprawiedliwiał się poprawki muszą być zastanawiam się czy glinkowanie dało by lepszy efekt ? i już zabieram się za poprawki
Administrator Evo Opublikowano 14 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 ADI25, wizualnej różnicy może nie być, napewno będzie różnica w komforcie pracy ze wszystkimi środkami po glinkowaniu, i w trwałości wosku.
lakikwap Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 ADI25, kurcze auto jak by było od nowa polakierowane bo wcześniej to masakra była napisz jak sie pracowało z megsem UC? jak długo tarłeś go i czym? [ Dodano: 14 Wrzesień 2010, 19:34 ] następnym razem daj cliner pod wosk jeszcze
Wesol Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Wszystko pięknie , ładnie ale brak clinera i te nadkola są na - tzn clinera mieć nie musisz ale lepiej żeby był cliner bo wosk dłużej trzyma
ADI25 Opublikowano 15 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 ADI25, kurcze auto jak by było od nowa polakierowane bo wcześniej to masakra byłanapisz jak sie pracowało z megsem UC? jak długo tarłeś go i czym? [ Dodano: 14 Wrzesień 2010, 19:34 ] następnym razem daj cliner pod wosk jeszcze Pierwszy raz robiłem coś takiego UC megsa nakładałem szmatką kolistymi ruchami wysechł i polerowałem gąbeczką MF potem polerka MF wszystko ręcznie potem wosk i kolejne polerowanie, jeżeli chodzi o czas było już ciemno jak wyszedłem z garażu odświeżył strasznie lakier ale jakoś rys nie ubyło ale i tak na +
_Shadow Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 bo UC trzeba wcierac a nie nałozyc i pozniej MF sciagac
ADI25 Opublikowano 15 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 bo UC trzeba wcierac a nie nałozyc i pozniej MF sciagac wcierałem kolistymi ruchami ale reszta ścierana ale wiadomo nabrać trzeba wprawy:)
lakikwap Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 ADI25, mi po pracy z UC wydaje sie że właśnie lepiej działał jak sie go "szorowało" aplikatorem jak był właśnie w takim stanie (niewiem jak to nazwać) "roboczm czyli ani nie pasta widoczna biała ani nie wyschnięta tylko takie jakby coś gęste oleiste. Panowie a wogóle to UC działa metodą "ścierną"? to jest produkt mocno ścierny???
Camel- Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Tak, UC to środek mocno ścierny, jeden z mocniej (najmocniej?) z rodziny detalicznej
lakikwap Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 nooo własnie niewiem, bo biały aplikator po 5h tarcia UC w sumie to tylko leciutko zmienił barwe na szarawą. On kurcze niema w dotyku żadnych granulek itp. jak np. tempo.
ADI25 Opublikowano 15 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 nooo własnie niewiem, bo biały aplikator po 5h tarcia UC w sumie to tylko leciutko zmienił barwe na szarawą.On kurcze niema w dotyku żadnych granulek itp. jak np. tempo.[/quote tempo tez dobre dobry chwilowy efekt np na czerwonym po czasie płowieją te miejsca polerowane,jeszcze raz dziś spojler polerowałem UC wcierałem i porównywałem na cieniasku moim niebieski/metalik ale za robotę wezmę się jak już CLINERA-WOSK TWARDY-GLINKE zakupie:) wosk COLLI476 tyle ze nie ma go nigdzie
lakikwap Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 wosk COLLI476 tyle ze nie ma go nigdzie http://www.all4auto.pl/collinite-super- ... p-324.html
yacek _b Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 wosk COLLI476 tyle ze nie ma go nigdzie http://www.all4auto.pl/collinite-super- ... p-324.html niestety , ale produkt sprzedany ....
lakikwap Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 o kurcze sory niezauważyłem.
yacek _b Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 o kurcze sory niezauważyłem. sporo ostatnio produktów w ALL4AUTO czy u kolegi Kanara ( http://www.autodetailingshop.pl/index.html ) brakuje ...
Rekomendowane odpowiedzi