Jump to content

Golf MK5 TDI by * Krisv

Recommended Posts

Posted

Z gory ostrzegam jestem totalnym laikiem :)

Ostatnio samchodzik woskowalem

Jakims nanowoskiem firmy chyba autoland ( zakup tesco )

Wszystko oczywiscie recznie :)

18524a1a06ae232cmed.jpg

4a08fa4d82e255e2med.jpg

a4c8322050794a16med.jpg

f339e076a474da2dmed.jpg

7e9d45345cd938a3med.jpg

3c2907c314b44702med.jpg

A tak wygladal moj goferek jak go kupilem po woskowaniu

f652cbf93b74cfbfm.jpg

3bf357a0abcb7071m.jpg

ae4ea779a79a45fdm.jpg

11626cbb1e672dd0m.jpg

pozdrawiam

Posted

Wybacz :P halogenu nie posiadam pewnie jest multum niedociagniec :) i zdjecia sa niestety sredniej jakosci :)

Tak jak pisalem lajk z mnie poki co , ale zanim udalo mi sie ( dorpowadzic auto do takiego stanu ) minął prawie caly dzien.

Posted

Prawdę powiedziawszy jak na prezentację efektów twojej pracy trochę za małe fotki . Słabo widać

• Moderator
Posted

Ze zdjęć można się tylko dowiedzieć że masz nowy, czysty samochód.

PS: Wyłączaj światła do zdjęć bo autofocus głupieje wtedy i robi za ciemne foty.

Posted

Witam krisv nie myślałem ,że aż tak sie wciągniesz w temat autodetailingu (fotorelacja itd ;) ) po tym ci tylko wspomniałem o tym forum, na początek zainwestuj chociaż w jakiś sampler porządnego wosku polecam FK-1000p kosztuje 16zł za 60ml a efekt super

Posted

Wiem wiem ja w koncu bede musial kupic jakis szampon do umycia pojazdu

- szamponik

- osuszenie mikrofibra

- jakis srodek do smoly i owadow

- glinka

- dobry pad + Collinite no. 476 S ( pod zime )

Tak wiem ja na dzien dobry amatorsko do tego zabrałem.

Do tej pory u mnie tego typu rzeczy odbywaly sie na zasadzie.

-Jakis plyn do naczyn :mrgreen:

-Umyc auto dookola

-Mikrofibra przejechac

-I do tego autowos Autolandu ( nanowosk )

Nastepny temat w pokaz swoj blask juz bedzie zupelnie inny xD

Sporo sie juz naczytalem :) ale sporo jeszcze przed mna.

Pozdrawiam

Posted
Zdaje się ze to auto rodziców co??

Jak dobrze ze tylko sie zdaje:P

Nie jest to ani nigdy tez i nie byl pojazd rodzicow.

Finansowany z wlasnej pracy i miesiecznej pensji.

Pozdrawiam

Posted

Też nie kumam jaki związek ma to czyje jest to auto ?

BTW mam wielu znajomych ,którzy teoretycznie jeżdżą autami rodziców czy dziadków (właściciel w dowodzie, wiadomo zniżka na ubezpieczeniu $$$ :D )

Grunt że auto jest czyste i zadbane, a czyje - mniejsza o to.

Szanowny Kolega trochę oszczędził na zdjęciach ale rozumiem że pogoda nie rozpieszczała.

I z góry przestrzegam przed używaniem płynu do naczyń do mycia auta :acute:

Posted

Z kazdym postem sie ucze, nie zdawalem sobie sprawy z tego iz takie fora tematyczne istnieja :)

Tez nie rozumiem skad takie pytanie :/

Ja dopiero zaczynam tak jak pisalem zabawe z prawdziwa pielegnacja.

Mam jeszcze niestety strasznie upierniczony przedni fotel pasazera.

Probowalem go vanishem jakims specjalnym srodkiem z Prestone .

Skonczylo sie na tym iz cale siedzisko jest upierniczone w plamach :/:zly:

Sory za offtop

Posted

Z tym fotelem to jeśli jest naprawdę ufajdany i brud jest wbity głęboko to raczej ciężko będzie to zrobić przy użyciu domowych metod.

Radziłbym skorzystać z usług prania tapicerki - jeden fotel nie będzie kosztował majątku a efekt będzie widoczny i trwały.

Przykładowo chyba kanar robi takie rzeczy w warszawie (nie żebym reklamował :D )

Posted

Pewnie sie na tym skonczy.

Hm albo ( nie wiem w jakim stopniu jest to skuteczne ) kupic odkurzacz ktory potrafi wyprac taka tapicerke.

Posted

krisv, a w domu nie macie chociaz odkurzacza, który wciąga wodę? Mój kumpel prał sobie boczki ze szlaufa i APC, a potem mi się przyznał, że zapomniał, że ma w domu kombajn piorący :mrgreen:

Posted
Taki związek że Marco chciał się wykazać odrobiną uszczypliwości
Nic z tych rzeczy. po prostu jak widzę takie nie wiadomo co znaczące znaki:
xD
' date='to od razu narzuca mi się myśl ze osoba pisząca nie ma skończonych 15 lat... ;) A może to ja już jestem taki stary...

Nie jest to ani nigdy tez i nie byl pojazd rodzicow.Finansowany z własnej pracy i miesiecznej pensji.
Gratuluję w takim razie miesięcznej pensji :-]

W każdym razie nie czas już teraz na chwalenie się w tym dziale. Najważniejsze jednak ze lubisz zadbać o auto ,a dzięki temu forumowi czy tam forumie ;) szybko połkniesz bakcyla i niedługo zobaczymy kolejna odsłonę .

Posted

Niestety w domu nie posiadam takiego odkurzacza :/

A co do xD znaki ktore dosyc czesto na innych forach widzialem i z czasem tez uzywalem.

I zeby nie bylo. NIE, nie jestem nastolatkiem sponsored by parents , nie jestem dzieckiem neostrady ani troll em. :P

Pensja taka sobie niestety pierwszym właścicielem nie jestem a moze i lepiej tak.

Dziekuje za wszystkie uwagi :)

Napewno jak sie w przyszlosci odwaze to wstawie zdjecia godne tego watku :)

Wiec pokic o jest to tylko tescowoz :P

Pozdrawiam

Posted

Kiedys mylo sie samochody tylko plynem do naczyc ;) Pamietam siebie parenascie late temu, jak mylem ojcu Lade Samare jakas gabka wyciagnieta spod szafki ;)

Umowmy sie. Kazdy kiedys zaczynal i nie od razu stal sie asem, wiec nie ma sie co czepiac, kolega sie nauczy, poczyta forum w wolnym czasie i bedzie madrzejszy z dnia na dzien

Posted

Ja pamiętam swój początek... Szczota, waderko pełne płynu do mycia naczyń, lato, 30°C i jechane w słońcu. Spłukane na koniec, a w oczach brud i syf. Jakie wtedy było narzekanie na czarny lakier :D Chwila. Mam gdzieś fotke z tego okresu...

27 marca 2007

przodul4.jpg

:roll:

Posted

Dziekuje za słowa otuchy :) poki co moj samochod jest tak ubłocony:/ wokol wawy ciągnął obwodnice i niestety ciężarówki sporo gleby na drogach zostawiaja:/