CMQ Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Małe auto - mało roboty. Tak przynajmniej myślałem. Auto umówione na korekcję i zabezpieczenie lakieru na tak długo, jak to możliwe. Przede wszystkim żałuję, że nie zrobiłem zdjęć glinki po samym zderzaku tył. Była czarna niczym asfalt. Bo w sumie to był asfalt, a na szybie ustne morze asfaltu. Ale po kolei. Najpierw auto zostało pojechane pianą z APC by zmiękczyć temat. Potem płukanie i mycie. Potem wspomniana glinka (300 razy ugniatana, przedramiona miałem jak Popeye) i znów płukanie. Następnie precyzyjne oklejanie czego się da. Przy okazji udokumentowałem defekty. Błotnik tył prawy. Dach. Drzwi lewe. Drzwi prawe. Maska. Tez maska i przed korektą. Wystarczyło spojrzeć nie dość uważnie i rys nie ma - genialny lakier. Słupek A. Widok ogólny z oklejania. Zderzak tył -tradycyjnie najwięcej zniszczeń. Jak ktoś pakuje zakupy w zderzak zamiast do bagażnika to tak bywa. Zacząłem korekcję. Moim zdaniem auto było kiedyś mocno polerowane, to odebrało mi pewność siebie i nie zdecydowałem się na hardcorowe środki. Postanowiłem usunąć jak najmniej lakieru przy jednoczesnej redukcji defektów. Kombinacja padów pomarańczowego, żółtego oraz niebieskiego wraz z 3M EF i UF SE zrobiły swoje. Potem auto znów potraktowałem pianą z APC, spłukałem, umyłem i przetarłem skoncentrowanym IPA. Następnie pieczołowicie wtarłem w nie warstwę Wolfganga po czym odczekałem i usunąłem ją. Plastiki zewnętrze potraktowałem Tech Protectantem Megsa, opony otrzymały warstwę SV Pneu. Zawsze lubiłem Mini....splat! Błotnik tył lewy. Błotnik tył prawy. Dach. Drzwi lewe. Drzwi prawe. Zderzak tył - jest lepiej , ale zostało co nieco. Maska. Słupek A. Ujęcie z góry. Auto wytoczyłem na sesyjkę. Jest fajnie. W bezpośrednim słońcu rys po prostu nie ma, kolor nabrał barwy i głębi, plastiki są czarne. Lakier gładki w dotyku, woda pięknie spływa. Transformacja udana. Dzięki za obejrzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Piękne auto i profi robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Z małymi jest zawsze najwięcej roboty Efekt bardzo dobry Praca - po samym oklejeniu widać, ze wykonana sumiennie Nie mam pytań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Bardzo fajna praca. Szkoda że nie miałeś dostępu do miernika lakieru, na pewno pracowałoby Ci się spokojniej i wiedziałbyś na ile jeszcze możesz sobie pozwolić. Gratulacje za odpowiedzialne podejście, nie jeden poszedłby "na żywioł", bo w końcu "młode auto" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Świetna robota. Widać, że Cooper trochę przeszedł ale przywróciłeś mu blask. Czym czyściłeś felgi?? Nie wspominasz o nich słowem - czyżby były w tak dobrym stanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Fele pojechane APC, czerwonym Wurthem, przetarte IPA i na to Wolfgang. A były naprawdę przyzwoite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Grzegorzu, a jak sam lakier oceniasz? a raczej jego twardosc? duzo kombinacji stosowales? Co do projektu ładnie wyszlo, fajny kolorek auta Dobry patent w garazu z tym odplywem pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Lakier raczej twardy. Kombinacji w sumie 2 w porywach do 3. A patent z odpływem, Tatuś miał dobry lot wtedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi