Jump to content

Lusso Revitalizing Creme

Recommended Posts

Pytanie do osób , które używały ten cleaner . Ja długo trzeba wypracowywać go by lakier " skrzypiał " .

Kupiłem niedawno ten preparat i po umyciu autka chciałem próbnie zrobić jeden element , polerowałem prawie do zniknięcia cleanera ale nie mogłem uzyskać tzw. skrzypienia lakieru , może coś źle robiłem , nakładałem ręcznie padem Megsa .

Owszem lakier pięknie błyszczał po wypolerowaniu MF , ale nie wiem czy dobrze wszystko robię .

Evo spokojnie :? , po prostu nie wiem jak zachowuje się lakier pod działaniem tego cleanera , czytając forum doszedłem do wniosku że większość środków jakie używali chłopaki powodowało owe " skrzypienie" lakieru , był to sygnał że lakier jest dobrze oczyszczony .

• Administrator

Spoko, po prostu dla mnie skrzypienie nie musi być wyznacznikiem czystego lakieru. Czasami lakier po samej mocnej paście ściernej też potrafi skrzypieć pod palcem, a daleko mu będzie do czystości. Tak jak mówiłem, wypracuj go sobie tak że zacznie znikać/robić się przezroczysty, resztke zetrzyj szmatką i już ;)

:) , dokładnie tak robiłem , muszę powiedzieć że do ręcznej aplikacji Lusso Revitalizing jest bardzo przyjemny , nie trzeba wkładać wysiłku w polerowanie a lakier ładnie błyszczy po przetarciu MF .

Dzięki za odpowiedź. :)

Wczoraj po raz pierwszy użylem rotacji do aplikacji lusso RC - szybko nie znikał, wiec tym bardziej ręcznie będzie trudno go wypracować ale lakier ładnie skrzypiał. Oczywiście skrzypienie nie jest wyznacznikiem dobrego przygotowania pod wosk, tym bardziej że RC jest oleisty, w przeciwieństwie do świetnego cleanera victoria.

yesfan , ja robiłem na próbe tylko jeden błotnik a i tak podzieliłem go sobie na dwie części , na aplikator dawałem mało cleanera.

lakikwap potwierdzam pod UC lakier w mojej starej fieście skrzypiał , praca ręczna .