yacek _b Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Pytanie do osób , które używały ten cleaner . Ja długo trzeba wypracowywać go by lakier " skrzypiał " . Kupiłem niedawno ten preparat i po umyciu autka chciałem próbnie zrobić jeden element , polerowałem prawie do zniknięcia cleanera ale nie mogłem uzyskać tzw. skrzypienia lakieru , może coś źle robiłem , nakładałem ręcznie padem Megsa . Owszem lakier pięknie błyszczał po wypolerowaniu MF , ale nie wiem czy dobrze wszystko robię .
Administrator Evo Opublikowano 4 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Co Wy z tym skrzypieniem ? Wypracowujesz, jak Ci zniknie to przechodzisz do następnego elementu.
yacek _b Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Evo spokojnie , po prostu nie wiem jak zachowuje się lakier pod działaniem tego cleanera , czytając forum doszedłem do wniosku że większość środków jakie używali chłopaki powodowało owe " skrzypienie" lakieru , był to sygnał że lakier jest dobrze oczyszczony .
Administrator Evo Opublikowano 4 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Spoko, po prostu dla mnie skrzypienie nie musi być wyznacznikiem czystego lakieru. Czasami lakier po samej mocnej paście ściernej też potrafi skrzypieć pod palcem, a daleko mu będzie do czystości. Tak jak mówiłem, wypracuj go sobie tak że zacznie znikać/robić się przezroczysty, resztke zetrzyj szmatką i już
yacek _b Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 , dokładnie tak robiłem , muszę powiedzieć że do ręcznej aplikacji Lusso Revitalizing jest bardzo przyjemny , nie trzeba wkładać wysiłku w polerowanie a lakier ładnie błyszczy po przetarciu MF . Dzięki za odpowiedź.
yesfan Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Wczoraj po raz pierwszy użylem rotacji do aplikacji lusso RC - szybko nie znikał, wiec tym bardziej ręcznie będzie trudno go wypracować ale lakier ładnie skrzypiał. Oczywiście skrzypienie nie jest wyznacznikiem dobrego przygotowania pod wosk, tym bardziej że RC jest oleisty, w przeciwieństwie do świetnego cleanera victoria.
lakikwap Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 u mnie lakier wyraźnie skrzypiał po UC, później po wpracowywaniu PB PP już prawie wcale
yacek _b Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 yesfan , ja robiłem na próbe tylko jeden błotnik a i tak podzieliłem go sobie na dwie części , na aplikator dawałem mało cleanera. lakikwap potwierdzam pod UC lakier w mojej starej fieście skrzypiał , praca ręczna .
Rekomendowane odpowiedzi