SJake Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Witam Poszukuje 3 osób, które nieodpłatnie przetestują 4 produkty do pielęgnacji aut. (żadnych nazw, firm - wszystko incognito) - 3 szampony. - 1 produkt AIO o znikomej ścieralności. W zamian oczekuje recenzji w tym temacie. Nie zależy mi na porównaniach, a na ocenach w 100%-tach subiektywnych. Kryteria ocen: Szampon: - Pianka, - Poślizg na gąbce, - Łatwość spłukiwania. - Stopień zadowolenia. - Kilka zdań od siebie. (Polecam: tak / raczej tak /raczej nie / nie / nie mam zdania.) AIO: - Zadowolenie z efektu. - Aplikacja, - Polerowanie - Trwałość. - Kilka zdań od siebie. (Polecam: tak / raczej tak /raczej nie / nie / nie mam zdania.) Czekam na 3 osoby - próbki po 100ml wraz z dokładną instrukcją zastosowania wysyłam na swój koszt do 14 dni. Środki są bezpieczne! Potrzebne mi to do szkoły Edit: Osoby testujące: 1. michal_gg 2. wodnik_9 3. dkk
michal_gg Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Bardzo chętnie pomogę i przetestuje Pozdrawiam Michał
wodnik_9 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Jak by co to też jestem chętny.
dkk Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zapisuję się jako chętny do testów
SJake Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Ok Dzięki Panowie za zgłoszenie. W ciągu dwóch tygodni powinniście otrzymać próbki Pozdrawiam
wodnik_9 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Ale potem się dowiemy co to było ??
_Shadow Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 kwas siarkowy hehehe temat pracy "Działanie kwasów na powłoki lakiernicze" hehehe
SJake Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Ale potem się dowiemy co to było Tak kwas siarkowy hehehe temat pracy "Działanie kwasów na powłoki lakiernicze" hehehe Heheh no bez takich
dkk Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Pierwszy test wykonany. Na pierszy ogień poszły próbki szamponów 1 i 2. Recenzja 100% subiektywna. Szampony: L1: zapach: czarnej porzeczki, ładny, ale wolałbym inny jak dla szamponu kolor: niezbyt trafiony, mi się nie podoba, choć do zapachu pasuje, ale nie ma fajerwerków, nazwałbym go "emerycki ton" konsystencja: bardzo gęsty pianka: spodziewałem się większej, dla mnie zbyt mało się pienił, ale tragedii nie było poślizg: bardzo dobry łatwość spłukiwania: niezadowalająca stopień zadowolenia: jestem średnio zadowolony Jak dla mnie szampon ma kilka zalet, przede wszystkim bardzo dobry poślizg i dużą gęstość. Zaskoczony byłem siłą mycia, ale uważam że jest zbyt agresywny. Pod względem spłukiwania i łatwości suszenia nie przypadł mi do gustu, przede wszystkim dlatego, że nie zostawia po sobie jakoś szczególnie warstwy ułatwiającej osuszanie, na szybach jest to szczególnie widoczne. Na pewno nie kupiłbym tego szamponu, choć może znaleść się wąskie grono osób które będzie z niego zadowolone. L2: zapach: pięknie i mocno pachnie jakby owocami tropikalnymi, melonem ciężko określić kolor: jak dla mnie rewelacja, pięknie wygląda w wiaderku, prawdziwy krejzol konsystencja: gęsty, choć mistrzem nie jest, dla mnie ok pianka: bardzo ładnie się pieni, podoba mi się poślizg: bardzo dobry łatowość spłukiwania: bardzo dobra stopień zadowolenia: jestem bardzo zadowolony z szapmonu, przyjemnie się pracuje Szampon nr 2 bardzo mi się spodobał, główną zaletą jest jego zapach i kolor - myślę, że tym bardzo wyróżnia się na tle innych. Bardzo fajnie mi się pracowało, dobrze zmywał brud, nie wydawał się agresywny, do regularnego mycia w sam raz. Zaskoczył mnie też dosyć niewielką ilością osadu po zaschnięciu bez spłukania, zawiera w sobie środki hydrofobowe, łatwo się spłukiwało, na szybach ładnie kropelkowało, z połysku też jestem zadowolony (nawiasem mówiąc Duragloss zostawia lepszy). Szampon godny polecenia, szczególnie osobom, którym oprócz bardzo dobrych właściwości szamponu zależy na przyjemności w pracy i doznaniach zmysłowych Miało nie być porównania ale nie mogłem się oprzeć: Wkrótce test szamponu nr 3 i AIO
SJake Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 dkk, o to mi chodziło - Czekamy na resztę
Administrator Evo Opublikowano 18 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Szampon nr 1 wygląda jak BTBM
dkk Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Evo, nie wiem, nr 2 podsuwa mi pewne nazwy ale lepiej tego nie pisać póki testy się nie zakończą
Administrator Evo Opublikowano 18 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 dkk, nr.2 wygląda jak produkt o skandynawsko brzmiącej nazwie
michal_gg Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Witam. Poniżej przedstawiam zdjęcie 3 szamponów i jedno AIO, które dostałem od Jacka do przestesowania Obrazek U mnie podobnie, jak u Daniela na "pierwszy ogień" poszły szampony: L1 i L2. Opinie będą jak najbardziej subiektywne L1: Obrazek zapach: ładny, podnobny to czarnej porzeczki, aronii kolor: w buteleczce fajny, lecz po rozrobieniu w wodzie fatalny, zupełnie mi nie odpowiada konsystencja: bardzo gęsty pianka: niezła, choć dla mnie za mała poślizg: dobry łatwość spłukiwania: słaba stopień zadowolenia: Ocena końcowa: Średnio Konsystencja, zapach tego szamponu bardzo podobne do dresingu na opony firmy M. Poślizg oraz łatwość spłukiwania jest dla mnie, nie zadawalająca. Zostawiłem troszkę dłużej szampon na jednym z błotników, szybko zasycha i pozostawia zacieki. Podobnie jak u Daniela pozostały na szybach zacieki L2: Obrazek zapach:bardzo instensywny, jakby aromat migdałowy ( identyczny jak białe landrynki ) kolor: świetny, bardzo wyrazisty, zarówno przed rozrobieniem jak i po konsystencja: dość gęsty, jak dla mnie idealny pianka: bardzo obfita, podoba mi sie poślizg: świetny łatwość spłukiwania: bardzo dobra stopień zadowolenia: Ocena końcowa: Super Zachwycił mnie ten szampon. Super sprawdził się, każdym względem. Świetny kolorek i zapach po rozrobieniu, b. dobra agresywność. Bardzo fajnie domył szyby, nie pozostawił na nich zacieków, stwierdzilem również kropelkowanie. Osobiście bardzo polecam ten szampon, wywarł na mnie bardzo pozytywne emocje. W najbliżych dniach przetestuje trzeci szampon i AIO.
SJake Opublikowano 19 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Dzięki. Kurcze - faktycznie wam się poulewało z tych flakoników Mogłem okleić korki
michal_gg Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Witam, Wczoraj przestesowałem trzeci szampom ( L3). zapach: średni, czuć chemie kolor: dość ładny konsystencja: gęsty pianka: jak dla mnie mała, zdecywanie za mała poślizg: słaby łatwość spłukiwania: bardzo słaba stopień zadowolenia: Ocena końcowa: Słaby szampon Według mojej subiektywnej oceny, słaby, wrecz bardzo słaby szampon. Posiada bardzo małe stężenie, jest strasznie trudny do slupkiwania, pozostaje widoczny osad na lakierze. Jestem zawiedziony tym szamponem, z całą pewnością bym go nie kupił.
michal_gg Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Jacku, AIO przetestuje w piatek-sobote. Wtedy bedzie miał aparat, zrobie foto relacje. Pozdrawiam
dkk Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 L3: zapach: subtelny zapach cytrusów kolor: przyjemny, pasuje do zapachu konsystencja: gęsty pianka: ładnie się pieni, porównywalnie do L2 poślizg: bardzo dobry łatowość spłukiwania: bardzo dobra, po tym szamponie woda pięknie spływała stopień zadowolenia: jestem z tego szamponu bardzo zadowolony! Szampon nr 3 bardzo mi się spodobał, uważam że jest to szampon najlepszy z tych wszystkich. Nie wiem co w nim siedzi ale efekt hydrofobowy po zastosowaniu jest rewelacyjny! Do tego auto nabiera niesamowitego blasku, lepszego niż Duragloss, którego obecnie używam. Gęstością troszkę ustępuje L1 i L2. Myje się bardzo przyjemnie, wydaje się najmniejmniej agresywny. Podkręcił kropelkowanie na moim Glasurze tak jakbym użył QD!!! Test AIO już wykonany, czekam na sprawdzenie kropelkowania, po pewnym czasie od nałożenia. Szczegóły już niebawem
SJake Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Dziękuje Panowie Czekamy na Michała (wodnik_9), chociaż nie pośpieszam - jest czas
maestro00 Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Mam wrażenie że niektórzy siłą rzeczy skojarzyli produkty, zresztą to widać po niektórych postach. Można je było trochę podbarwić. Ale bym się śmiał gdyby porównanie wygrał produkt "wyprodukowany dla biedronki" Czekam z niecierpliwością na koniec bo tez mam swoje typy i liczę na niespodziankę (patrz wyżej).
wodnik_9 Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 L2 i L3 przetestowane, AIO częściowo też. W weekend L1 i zamieszczę opisy
maestro00 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 L2 i L3 przetestowane, AIO częściowo też. W weekend L1 i zamieszczę opisy Weekend minął a finału testów jak nie było tak nie ma
wodnik_9 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Cóż, życie. L1 i AIO musi poczekać do najbliższego weekendu. Kolega Maestro00 bardzo zniecierpliwiony widzę, ale "zlecający" testy dał czas do końca października więc spokojnie.
wodnik_9 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Wszystkie testy wykonane więc mogę się już uzewnętrznić Szampony testowane metodą na dwa wiadra, rozrabiane w wodzie ok 40 - 50 stopni. Do testów została wykorzystana rękawica "dredy" z mikrofibry z Lidla Szampon L1 Piana: wystarczająca do mycia Poślizg na gąbce: b.dobry Łatwość spłukiwania: brak zastrzeżeń Kolor i zapach: Zapach tak jak by winogronowy, kolor adekwatny Przede wszystkim należny zaznaczyć, ze spełnił swoje zadanie tzn. domył samochód, praca z tym szamponem była przyjemna nie zauważyłem trudności ze spłukiwaniem a owocowy zapach uprzyjemniał pucowanie. Nie miał negatywnego wpływu na dłonie. Problemy zaczęły się gdy samochód zaczął wysychać - zostały wstrętne zacieki (po części wina twardej wody) Stopień zadowolenia: 5/10 Szampon L2 Piana: Bez zastrzeżeń Poślizg na gąbce: b.dobry Łatwość spłukiwania: b.dobra Kolor i zapach:Kolor IMO ładny ale w tym przypadku jest to dla mnie bez znaczenia równie dobrze mógł by być przezroczysty, zapach białych landrynek - duży plus Tak samo jak L1 nie miał problemu z domyciem samochodu, zapach był mocniej odczuwalny niż w przypadku L1 i dobrze bo bardzo mi się podoba. Po umyciu samochód tak jakby trochę bardzie się błyszczał, zdziwiły mnie bardzo małe zacieki. Ręce po myciu jak po kremie do rąk - kolejny wielki plus. Stopień zadowolenia: 9/10 Szampon L3 Piana: słaba Poślizg na gąbce: brak zastrzeżeń Łatwość spłukiwania: może być (ale najgorzej z testowanych) Kolor i zapach: Kolor bez zastrzeżeń(nie istotny), natomiast zapach był problemem. Kojarzy mi się z nadpsutą pomarańczą... Tak jak poprzednicy dał radę jeżeli chodzi o bród i na tym plusy się kończą. Wywoływał u mnie lekki podrażnienie na rekach, a poza tym ZACIEKI ZACIEKI ZACIEKI Stopień zadowolenia: 1/10 (a jeżeli okaże się to produkt "premium" to -1/10 za cenę) AIO Aplikacja: bez zastrzeżeń, choć wole gęstsze produkty Polerowanie: łatwe, nawet jak trochę przyschnie nie ma większych problemów Trwałość: to jeszcze do uzupełnienia. Testowany na 2 samochodach: w 1 tylko maska, produkt wytrzymał 2 tyg(2 mycia na myjce bezdotykowej i ok 2000km)i nadal jest, 2 samochód cały (zrobiony w weekend) Bardzo fajny produkt, przyjemnie się z nim pracuje (przyjemny zapach choć nie potrafię go zidentyfikować). Bardzo ładnie doczyszcza lakier(patrz zdjęcia),szyby i uszczelki. Na bardzo zniszczonym czarnym lakierze wyciągnął tylko kolor, mógł by trochę rys wypełnić. Na białym lakierze w dobrej kondycji dał trochę lepszy blask i uwydatnił morę. Bardzo podoba mi się śliskość lakieru po zastosowaniu tego specyfiku. Fajnie odżywia plastiki i nie zostaje po nim biały nalot, dobrze doczyszcza szyby.Po pierwszych testach z odpychaniem wody stwierdziłem, ze spróbuje go nałożyć na przednią szybę i to był strzał w 10. Ładnie odpycha wodę dzięki czemu rzadziej trzeba używać wycieraczek, kontakt z płynem do spryskiwacza nie powoduje mazania po szybie (z reszta same wycieraczki też nie mażą). Jest to mój pierwszy kontakt z produktem AIO i jestem bardzo mile zaskoczony efektami a co najważniejsze nakładem pracy... Gdy dowiemy się co to za specyfik najprawdopodobniej go kupie. Film Stopień zadowolenia: 9/10
SJake Opublikowano 12 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Dziękuje wodnik_9, za dobry test
Rekomendowane odpowiedzi