Jump to content

Sklep z kosmetykami do auta

Roko

Recommended Posts

dokładnie tak jak mówi _Shadow , życzę naprawde by to Ci wypaliło ( o ile sie zdecydujesz ) , ale generalnie ludzie to myjka przetarcie starym T-shirtem i w drogę .

A w małej miejscowości jak zobaczą cenę w granicach 100 zł to ludziska sie za głowe złapią .

Może jakiś małolat cosik raz kupi , ale generalnie może być cienko .

W czasie urlopu byłem u rodziców , małe miasteczo ( 15 tys. ) , tzw. ściana wschodnia , zaszedłem do tzw. motoryzacyjnego , sam Plak , Moje Auto . Najlepszy wosk to był Formula 1 ( mleczko ) - generalnie budżetówka . Ludzie w takich miejscowościach liczą się z groszem .

w małej miejscowości nie ma szans na sklep ze zwykła chemią do pielęgnacji samochodów a co dopiero z taką "z wyższej półki". Można próbować otworzyć sklep z szeroko pojętymi akcesoriami i w nim sprzedawać również dobre kosmetyki, ale wtedy i tak sprzedaż najlepiej "ciągnąć" internetem bo w małym mieście klientów jest za mało. Jako samodzielny interes to ma słabe szanse wypalić nawet w większym mieście, niestety.

U mnie "na wsi" 50tys mieszkancow, padły już 4 takie sklepy ;)

Na 100 aut na parkingu jedno jest moze nawoskowane, z tego co 5-te czym i jak nalezy. Przewaznie właścicielem auta jest ktoś kto ma gdzieś woskowanie samemu i zleca to komuś innemu ;)

Po opłaceniu ZUSów, srusów i takich tam inwestycja zwróci się moze po 2-3 latach. A gdzie zarobek?

Przygotuj sobie biznes plan. Przekalkuluj... i ? :(

Lepiej już pobawić się moze w jakąś mieszalnie lakierów + materiały lakiernicze + kosmetyki + warsztat...

mi chodzi po głowie coś w stylu, kosmetyki, detailing, a do tego drobne naprawy i wymiana płynów eksploatacyjnych, niedaleko mnie w 30 tys miejscowości jest zakład który wymienia tylko oleje itp i zatrudnia 3 osoby i mają ful roboty, tyle że oleje mają w większości z beczki czyli przyjeżdżają ci którym strasznie na oszczędnościach zależy

tak sklep w Anglii jak najbardziej, tam możesz na próbę firmę założyć i przez 3 miesiące nie płacić opłat obowiązkowych czy jakoś tak, tu w Polsce to jak już to w miastach wojewódzkich, mi się wydaję, że można by było szykować auta dla salonów, ale to takie moje przemyślenia. W Polsce inna mentlność, a i brudu na ulicach pełno, mój sąsiad wogle nie myje auta, tylko czeka aż mu deszcz umyje..

Uważam, że w mieście mniejszym niż kilkaset tysięcy mieszkańców sklep z kosmetykami do aut się nie utrzyma, chyba że tak jak napisał Malkolm jako dodatek do drobnej mechaniki, albo zwykłej myjni samochodowej. Spoleczeństwo mamy niestety biedne i mało jest osób, które zapłacą kupę kasy za korektę lakieru i woskowanie.Z drugiej strony tych moich kumpli, których na to stać, zupelnie to nie interesuje bo po co dbac o samochód skoro co 3 lata nowy służbowy.