Jump to content

Numatic czy puzzi 200

Recommended Posts

Posted

Zajmuję się sprzątaniem biur i chcę rozszerzyć działalność o pranie wykładzin i dywanów jak i również tapicerek w autach.

Czytałem mnóstwo informacji o odkurzaczach piorących i tak mi namieszano w głowie że już sam niewiem.

Na poczatku myślałem tylko o karcherze puzzi 200 a teraz jeszcze doszedł numatik, tańszy, jakby lepiej wykonany i z takimi samymi parametrami.Prosze o krótką poradę.

Posted
napisz jeszcze który numatic, bo modeli troche jest, napewno bedzie łatwiej w porownaniu :)

chodziło mi konkretnie o NUMATIC CT 470-2.

Znalazłęm w UK za 1080 zł plus przesyłka.

Posted

Wg mnie Numatic jest lepszy:

- bardziej poręczny, mi bardziej odpowiada kolumnowa obudowa, tym bardziej, że często wykonuje się pranie tapicerek w garażach itp

- wygląda bardziej profesjonalnie, moja subiektywna opinia,

-zakryty zbiornik na czystą wodę

-metalowe złączki, przynajmniej część, tyle i widzę po fotach

-pozakrywane włączniki

-minimalnie większe zbiorniki.

Ale na boga czemu w UK, potem same problemy z fakturami, gwarancjami, jakimiś tam wtyczkami, itp a jak ci przyjdzie uszkodzony w paczce to sprawa się będzie ciągnąć tygodniami.

Patrząc z drugiej strony, nie mówię że karcher jest zły, sam osobiście jestem w stanie nim wyprać około 250 m2 w jeden dzień ale według mnie jego budowa nie jest do końca przemyślana.

Posted

Wiesz, cena jest w Pl prawie dwukrotnie wyższa.

Ale nie powiedziełem ze napewno kupię w UK. Na allegro znalazłęm coś za 1900 zł.

Posted

Jak się odkuję po Shinex'ie, to sprawię sobie George'a :) Znalazłem na alledrogo za 1 480,00 zł - taniej nigdzie nie widziałem.

Posted
To i tak mniej niż Puzzi 200 ;) Twój wybór gdzie kupisz nie wnikam, oby się dobrze sprawował.

Chcialbym poznac twoją opinię ;)

Czy Numatic to dobry wybór?

Posted
Masakra te ceny w Polsce , w uk george raptem 183 funty to jak by nie liczyć około 900zł.

No dobra, ale wezmę to na FV i już jest taniej. Do tego polska gwarancja i już mi lepiej. Więc nie przepłace tak dużo względem spokoju jaki mi towarzyszy :)

Posted
Znalazłęm w UK za 1080 zł plus przesyłka.

Ja zamawiałem z UK George'a i jestem zadowolony, nie wiem czy gwarancji nie uznają, ale niska cena (poniżej 1000zl) mi to rekompensuje. Było na forum, że odkurzacz Numatic z UK przyszedł połamany, więc trzeba przy odbiorze i kurierze rozpoakować paczkę, bo potem nie uznają reklamacji! Pamiętaj o tym, ale to nie tylko z UK się tyczy. Ja FV dostałem, ale nie było tam odręcznego podpisu, może nie trzeba ale nie jestem pewien. Pozdrawiam

Posted
Było na forum, że odkurzacz Numatic z UK przyszedł połamany, więc trzeba przy odbiorze i kurierze rozpoakować paczkę, bo potem nie uznają reklamacji!

Odsyłasz im na swój koszt i później czekasz nie wiadomo ile... nie każdy ma cierpliwość i nerwy na to...

Ja FV dostałem

To jest faktura UE... jak nie masz nip'u UE, to nici z tego biznesu.

Posted
To i tak mniej niż Puzzi 200 ;) Twój wybór gdzie kupisz nie wnikam, oby się dobrze sprawował.

Chcialbym poznac twoją opinię ;)

Czy Numatic to dobry wybór?

Jak bym miał te dwa sprzęty do wyboru to bym brał Numatica.

Posted

No i stało się , zakupiłem Numatica. O wrażeniach napisze jak wypiorę swój dywan :):evil::evil::evil::evil:

Posted
No i stało się , zakupiłem Numatica

Bardzo dobra decyzja! Będziesz zadowolony, zobaczysz:)

Posted
No i stało się , zakupiłem Numatica

Bardzo dobra decyzja! Będziesz zadowolony, zobaczysz:)

No tak myślę, DHL już wiezie moją przesyłkę ;)

Jak na razie w mojej pipidówce załatwiłem sobie dwa miejsca gdzie przeprowadzę prezentację prania dywanów. Jedno to kawałek chodnika w samym centrum miasta należący do sklepu jubilerskiego a drugie miejsce to przy wejściu do Intermarche. W tych miejscach przewija się masa ludzi.

Jak myślicie czy to dobry pomysł ?