Jump to content

Recommended Posts

Posted

Macie jakis opatentowany :mrgreen: sposob do nakladania preparatow w sprayu do cockpitu?? Typu Plak

Posted

psikasz na aplikator z mf i rozprowadzasz, chyba ze to cos z autolandu do kokpitu, robi sie taka pianka czyszczaca, wiec od razu na material

Posted

Roko, generalnie psiknij preparatem na aplikator (ja uzywam gabkowego) i dokladnie wcieraj go w deske. Po zakonczeniu aplikacji wytrzyj wszystko sciereczka MF.

Posted

Tak jak napisali przedmówcy metoda psikania na aplikator i wcierania w kokpit jak najbardziej ok. Stosuję też;-)

Ale często biorę taką marketową rekawicę z mikrofibry, która z jednej strony ma frędzelki, z drugiej jest gładka. I najpier tą stroną z frędzelkami zbieram/usuwam kurz, a następnie na gładką stronę psikam preparat i wycieram kokpit/plastiki wewnętrzne. Ta metoda jest po prostu szybsza. Przy regularnym dbaniu o plastiki wewnętrzne bardzo dobra/szybka metoda!

• 3 weeks later...
Posted

Wiem że trochę odkop , ale dobra opcja nakładania tych Autolandów itp jest taka :

Pierw gąbką wilgotną przetrzeć kokpit i jak się pryska to głównie podłożyć coś pod szybę żeby jej nie potłuścić , jak ja robiłem to jak psikałem to podkładałem jakiś kawałek kartonu ;)