Sheppardpl Opublikowano Czwartek o 15:22 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 15:22 Witam. Mam nowe auto oklejone całe folią bezbarwną PPF Avery Dennison. Zastanawiam się jak to jest z myciem na bezdotyku auta proszkiem oraz pianą. Czy unikać czy nie ma przeciwskazań? Nie wiem jaka chemia jest na tych myjniach, jakie pH ma piana itd. Dodatkowo, czy pod folię PPF powinienem wybierać jakieś konkretne szampony i piany do mycia ręcznego? Pozdrawiam
Mumins Opublikowano wczoraj o 10:01 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:01 Cześć. Pierwsze co nasuwa mi się na myśl, to że jest to słabe ze strony wykonawcy, że wziął od Ciebie pewnie ze 2 dychy (albo i więcej) i nie zrobił przeszkolenia odnośnie pielęgnacji. Nie musisz używać żadnych konkretnych produktów. Najważniejsze, to nie dopuszczać do wysychania wody, bo folia się zakamieni, zszarzeje i straci swoje właściwości. W sumie to myłbym sobie ją na bieżąco jakimś kwaśnym szamponem w niższym stężeniu i tyle - czasami podbił połysk qd-kiem. Co do korzystania z myjni bezdotykowej, piana nie powinna jej zrobić krzywdy. Najważniejsze, to dobrze ją wypłukać i nie myć, gdy jest gorąco i auto jest nagrzane. Ale zasadniczo unikałbym, właśnie ze względu na niewiadomy skład i pH chemii - proponowałbym skorzystanie z własnego oprysku. 1
zeea Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu Dodam jeszcze, żeby nie zbliżać pistoletu zbyt blisko karoserii oraz krawędzi podczas mycia. Istnieje ryzyko poderwania folii. Zdarza się jak chce się umyć "kupke" lub brud w dolnych partiach samochodu
Rekomendowane odpowiedzi