Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć 😕 jak na zdj ktos przerysował mi drzwi ... i chciałbym zapytać się jak to usunąć bo polerką tylko tak lekko udało się spolerować , czy zaprawki robić i polerkę ? i czy lepiej pędzelkiem i kolor auta dopasować czu sprejem i sporóbować polerki ? zna sie ktoś na takich przypadkach ??polerka.jpg.20e3c953d00655b435c80d026ebfa30f.jpg34ad11f1-793f-45ce-9aeb-0a72579ea711.jpg.a2d352b68d31764d45b5fa77382856e0.jpg😔

Opublikowano

Cześć,

niestety muszą w ruch pójść papiery. Najlepiej na twardym klocku. Ja używam do takich rzeczy kostki z kovaxa z naklejanymi papierkami, ale śmiało można użyć zwykłych na mokro z jakimś może drewnianym klockiem czy czymś równie płaskim z jednej strony. 

Powinieneś zeszlifować to lekko gradacją 800, żeby tylko pousuwać zadziory z rys.

nastepnie zaprawić kolorem z klarem,

pozniej papierki od 1200 do 2500/3000 i polerka.

Temat niezbyt wdzięczny, bo nie jest to efekt idealny. 

Powodzenia 🫡

Opublikowano
7 godzin temu, zeea napisał(a):

@Shoober papier 800? Toć jest ryzyko przetarcia. 2000, max 1500 i działać dalej 😉

Nigdy mi się nie zdarzyło na blaszanych elementach. Na zderzakach tak nie robię.