Przemek7122 Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca Cześć jak na zdj ktos przerysował mi drzwi ... i chciałbym zapytać się jak to usunąć bo polerką tylko tak lekko udało się spolerować , czy zaprawki robić i polerkę ? i czy lepiej pędzelkiem i kolor auta dopasować czu sprejem i sporóbować polerki ? zna sie ktoś na takich przypadkach ??
GrzechuKR Opublikowano 21 Marca Zgłoś Opublikowano 21 Marca Zaprawki na wypukło, papierki potem polerka
Shoober Opublikowano Czwartek o 22:38 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 22:38 Cześć, niestety muszą w ruch pójść papiery. Najlepiej na twardym klocku. Ja używam do takich rzeczy kostki z kovaxa z naklejanymi papierkami, ale śmiało można użyć zwykłych na mokro z jakimś może drewnianym klockiem czy czymś równie płaskim z jednej strony. Powinieneś zeszlifować to lekko gradacją 800, żeby tylko pousuwać zadziory z rys. nastepnie zaprawić kolorem z klarem, pozniej papierki od 1200 do 2500/3000 i polerka. Temat niezbyt wdzięczny, bo nie jest to efekt idealny. Powodzenia
zeea Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu @Shoober papier 800? Toć jest ryzyko przetarcia. 2000, max 1500 i działać dalej
Shoober Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu 7 godzin temu, zeea napisał(a): @Shoober papier 800? Toć jest ryzyko przetarcia. 2000, max 1500 i działać dalej Nigdy mi się nie zdarzyło na blaszanych elementach. Na zderzakach tak nie robię.
zeea Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu @Shoober Tobie nie, ale osoba która pyta nie ma tyle doświadczenia co Ty i obstawiam, że mogło by się to skończyć dość słabo
Rekomendowane odpowiedzi