izr Opublikowano Poniedziałek o 20:27 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 20:27 Witam, mam dosyć mocno porysowane lusterka(szkło) nie są to duże rysy, raczej swirle. W dzień nie powoduje powoduje żadnych problemów ale w nocy jest to dosyć upierdliwe. Dalej jest widoczność ale nie jakoś super wyraźna. Wiem że są preparaty do polerowania szkła, ale zastanawiam się czy nie ma jakiejś mniej "inwazyjnej" metody. Jest to już mocno pełnoletnie auto, do tego lusterka mają podgrzewanie więc nie chciałbym czegoś uszkodzić. Dlatego zastanawiam się czy nie ma jakichś innych metod. Myślałem o czymś w stylu niewidzialnej wycieraczki, która może by po prostu wypełniła te rysy. Macie jakieś sugestie? 1
Moderator Domel Opublikowano Poniedziałek o 21:10 Moderator Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 21:10 Pokaż proszę te lusterka.
BigW Opublikowano wczoraj o 09:49 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 09:49 Hej, kładłem ostatnio na lusterka powłokę Aqua Glass Protection. Przygotowywałem przeciętą na pół kostką polerską do szyb ADBL Glass Cube i pastą polerską do szyb Bad Boys. Groszek pasty i zwilżona kostka. Przy delikatnym polerowaniu niczego nie uszkodzisz. Zrobiłem dwa podejścia, dwukrotne odtłuszczenie 50% IPĄ. Na to powłoka, dotarcie, szkło jest idealne. Pamiętaj o dokładnym wypłukaniu pasty bo wchodzi dosłownie wszędzie. Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi