La dżuma Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Witam, Planuję zakup polerki DA do ogólnej korekty lakieru samochodu między 15, a 21 mm oraz drugiej o mniejszym skoku lub może w ogóle niewielkiej rotacji do prac bardziej precyzyjnych (w głowie mam trudno dostępne ranty, wyoblenia, reflektory, piano black wewnątrz auta, czy wnęki pod klamkami). Jeżeli chodzi o większy kaliber, rozważam: 1. Rupes LHR 15ES (1300 zł) 2. FLEX XFE 7-15 125/150 mm (1960 zł) 3. Zentool 21e2 (1960 zł) 4. Evoxa HDQ21 (1890 zł) Jeżeli chodzi o coś mniejszego (w najbliższej przyszłości głównie myślę o wypolerowaniu reflektorów): 1. Heckman 801 (500 zł) 2. Flex 8-4 80 (1190 zł) Nie powiem, korci mnie zakupić jak najtaniej, bo wiadomo pieniędzy zawsze za mało, ale jednocześnie nie chce się obudzić z ręką w nocniku, że za jakiś czas okaże się, że i tak muszę kupić droższy sprzęt. Macie jakąś opinię o powyższych sprzętach, który z nich byście doradzili, a może szukalibyście czegoś kompletnie innego? Dodam, że sprzęt będzie czysto hobbistyczny 1 lub 2 polerki w ciągu roku znając życie, ale chciałbym mieć sprzęt które już starczy mi na lata i wiem, że się zaraz nie rozpadnie lub będę niezadowolony z efektów. Z góry dzięki za wszystkie rady
barto0o Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Witam, Stałem przed podobnym dylematem odnośnie dużej polerki. Wczoraj zdecydowałem się na zenoola i taki sprzęt zamówiłem. Do tej pory używałem 15stki hamrona z Juli i jakoś to wyglądało ale chciałem coś dużo lepszego. Jak przyjdzie i przetestuję to mogę Ci napisać czy było warto wydać te pieniądze. Ps na stronie : https://cosmetic4car.pl/dual-action-/22386-zentool-21e2-da-nowy-model-silnik-900w-kabel-10m-812779024497.html Tu te sprzęty są sporo tańsze niż to co napisałeś w swoim poście. PZDR 1
keza Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2 godziny temu, barto0o napisał(a): Ps na stronie : Na tej stronie też możesz jeszcze taniej kupić HDQ21, moim zdaniem powinieneś wybierać z tych dwóch maszyn coś dla siebie. HDQ21 1
barto0o Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Ja właśnie się zastanawiałem między evoxą hdq21 a zentool 21E2 i stanęło na zentoola. Mam nadzieję że się nie zawiodę.
La dżuma Opublikowano 11 Listopada Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 4 godziny temu, barto0o napisał(a): Witam, Stałem przed podobnym dylematem odnośnie dużej polerki. Wczoraj zdecydowałem się na zenoola i taki sprzęt zamówiłem. Do tej pory używałem 15stki hamrona z Juli i jakoś to wyglądało ale chciałem coś dużo lepszego. Jak przyjdzie i przetestuję to mogę Ci napisać czy było warto wydać te pieniądze. Ps na stronie : https://cosmetic4car.pl/dual-action-/22386-zentool-21e2-da-nowy-model-silnik-900w-kabel-10m-812779024497.html Tu te sprzęty są sporo tańsze niż to co napisałeś w swoim poście. PZDR Dzięki wielkie za link, szukałem po wyszukiwarkach cen, ale tak tanio nie udało mi się znaleźć Będę czekał na recenzję 2 godziny temu, keza napisał(a): Na tej stronie też możesz jeszcze taniej kupić HDQ21, moim zdaniem powinieneś wybierać z tych dwóch maszyn coś dla siebie. HDQ21 Dzięki, czyli walka będzie się toczyć między EVOXA a ZENTOOLEM. Czytałem gdzieś, że Zentool jest bardzo cichy na tle innych odpowiedników 21mm (w tym Rupes, czy Flex) oraz ma bardzo sprawny system odprowadzania ciepła i praktycznie nie niszczy padów. Zastanawia mnie tylko kwestia gwarancji i późniejszych napraw. Evoxa produkt polski (wiadomo, produkcja w Chinach), więc nie powinno być większych problemów w przyszłości. Pod tym względem korci ta Evoxa ... A jak jest z Zentoolem? Gdzie to produkują? Jak wygląda proces reklamacji, gdzie to oddawać i naprawiać?
barto0o Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Ja też szukałem na wielu stronach i na allegro ale wszędzie była ok 2200zł dlatego jak znalazłem te ofertę to od razu kupiłem. Kwestią chałasu była dla mnie bardzo ważna. Poleruje w garażu domu jednorodzinnego i dlatego chciałem żeby dźwięki nie leciały dalej.
barto0o Opublikowano Sobota o 11:32 Zgłoś Opublikowano Sobota o 11:32 @La dżuma Obiecałem recenzje więc powiem tak: Jak dla mnie jest mega. Przesiadłem się z hamrona z Juli i to jest jak przesiadk z opla corsy do Mercedesa. Talerz jest w rozmiarze 150 więc musiałem kupić nowe pady. Wybór padł na lake country ccs niebieski i pomarańczowy. Użyłem ich z pasta h9 kocha i 2 z honeya i taki zestaw super się sprawdził. Narazie przez brak czasu przeleciałem tylko tylny błotnik i kawałek zderzaka ale już widzę że jest super. Hałas o połowę mniejszy, cięcie super, pady się nie grzeją, duże pole robocze dzieki padom 6" i skoku 21mm, jednym słowem same plusy. Nie będę namawiam do zakupu bo nie używałem evoxy ale miałem w ręku w tym tygodniu rupesa mkIII i dla mnie zentool sporo cichszy i dużo mniejsze wibracje. Jak bym miał kupić jeszcze raz to bez wahania wziął bym taką samą. 2
La dżuma Opublikowano Niedziela o 16:34 Autor Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:34 Dzięki za followup, dobrze słyszeć, że zakup się udał Też zamówiłem tego Zentoola na początku tygodnia, ale usłyszałem kolejnego dnia po zakupie, że moja maszyna stoi na cle i będę musiał poczekać przynamniej 10 dni, bo ktoś w poprzedni piątek wykupił ostatnią sztukę (czytaj pewien Bartek z Ostrołęki, woj. Mazowieckie ). Raz jeszcze dzięki za pomoc i powodzenia z dalszymi pracami
barto0o Opublikowano Niedziela o 18:19 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:19 1 godzinę temu, La dżuma napisał(a): Dzięki za followup, dobrze słyszeć, że zakup się udał Też zamówiłem tego Zentoola na początku tygodnia, ale usłyszałem kolejnego dnia po zakupie, że moja maszyna stoi na cle i będę musiał poczekać przynamniej 10 dni, bo ktoś w poprzedni piątek wykupił ostatnią sztukę (czytaj pewien Bartek z Ostrołęki, woj. Mazowieckie ). Raz jeszcze dzięki za pomoc i powodzenia z dalszymi pracami Hahaha przepraszam że teraz musisz czekać. Daj znać jak Tobie podpasuje sprzęt.
Rekomendowane odpowiedzi