Piotr. Posted August 8 Report Share Posted August 8 Witam wszystkich. Zabieram się do lekkiej polerki oraz nałożenia powłoki ceramicznej. Auto umyte lekko kwaśnym szamponem Elite Detailer w najmocniejszym stężeniu, oraz zastosowałem FX Protect WSR - trzymane na lakierze oraz wypracowywane dobre 20min, efekt zerowy. Na masce ewidentne water spoty, pewnie wieloletnie. Ale na klapie nie mam pojęcia, też chyba osad wapienny ale jakiś taki rozmazany. Jest tego dużo na całym aucie. Jakieś pomysły co z tym zrobić? Mocniejszy WSR? Czy przywalić kwasem po całości? Zdjęcia są jakie są ale ciężko to ująć moim telefonem, Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrewZS Posted August 8 Report Share Posted August 8 Wygląda na utleniony lakier. Chemią tego nie zdejmiesz, ale polerką jak najbardziej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr. Posted August 8 Author Report Share Posted August 8 Takiej diagnozy się nie spodziewałem Ale to dobrze, bałem się że kwasem trzeba będzie działać a nie mam doświadczenia. Dziękuję za szybką odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts