Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post i trafiłem na to forum w poszukiwaniu pomocy. Przez pewien czas używałem cb radia i pod antenę na klapie bagażnik nakleiłem naklejkę, która miała za zadanie zabezpieczyć lakier przed uszkodzeniem przez magnes anteny. O zgrozo coś co miało zabezpieczyć przed uszkodzeniem lakieru stało się przyczyną problemów lakierniczych. Po ściągnięciu tej nieszczęsnej naklejki pozostało coś widocznego na załączonych zdjęciach i czego nie mogę się pozbyć. Na razie moje działania polegały jedynie na usunięciu naklejki i użyciu polerki da, pada one step oraz pasty 3w1 menzerny. Efekt jaki widać daleki od oczekiwań. Odwołując się do Waszych doświadczeń, czy macie jakiś pomysł na pozbycie się tego? 

1.jpg

2.jpg

Opublikowano

Raczej nie w dotyku lakier jest gładki. Wygląda tak jakby się to "wżarło"?

W sumie to świeży temat z wczoraj. Przed pastą zmywałem powierzchnię benzyną ekstrakcyjną więc zakładam, że kleju się pozbyłem.

Opublikowano

Pytanie czy zmywałeś, czy tylko przetarłeś? Kilkuletni klej nie schodzi tak łatwo

Opublikowano

Teraz to mi zadałeś ćwieka. Jutro podejdę z benzyną jeszcze raz, przyłożę się bardziej i zobaczę czy coś dało. Często wydaje Ci się że robisz coś dobrze, ale spojrzenie z boku przez innych daje trochę inną perspektywę.🙂