Eightwonder Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia Cześć, mam problem z folią przyciemniającą widoczny na zdjęciu. Folia jest fabryczna Mercedesa. Czy da się jakoś usunąć te bomble (np przekuć i obkurczyć ciepłym powietrzem z suszarki?) boję się, że próba usunięcia tej folii i zastąpienie jej nową zniszczy system ogrzewania szyby. będę wdzięczny za pomoc.
sztefan24 Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia @Eightwonder obawiam się, że to nie jest fabryczna folia tylko założona przez salon sprzedażowy. Większość producentów oferując przyciemnione szyby oferuje szyby przyciemniane piecowo tlenkiem tytanu. Takie bąble raczej świadczą słabo o jakości użytego materiału. Przekuj i podrzej, i tak jest do ściągnięcia, może uda się złagodzić.
Eightwonder Opublikowano 10 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia Dziękuję za odpowiedź. jest fabryczna, bo auto po VIN ma night package, którego elementem jest m.in. przyciemnienie szyb. Dodatkowo pod logiem mercedesa na tym „nadruku” na szybie jest „transp. min 70%”. powinienem używać jakiejś chemii przed podgrzaniem? albo przekuć igłą ze strzykawką, żeby wyciągnąć powietrze?
sztefan24 Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia Najpierw to porządnie oczyścić szybę od środka, potem przekuć, i spróbować podgrzać. Ale ja bym wybrał przekuć, spryskać woda z johnosem i delikatnie wyraklowac
Eightwonder Opublikowano 10 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia @sztefan24 dziękuję. Mogę zrobić na próbę oba warianty. jakąś proporcje wody z płynem polecasz?
sztefan24 Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia @Eightwonder na pół litra wody daje z 5 ml
przemas.p Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia Cześć, mam problem z folią przyciemniającą widoczny na zdjęciu. Folia jest fabryczna Mercedesa. Czy da się jakoś usunąć te bomble (np przekuć i obkurczyć ciepłym powietrzem z suszarki?) boję się, że próba usunięcia tej folii i zastąpienie jej nową zniszczy system ogrzewania szyby. będę wdzięczny za pomoc. Kolego fabrycznie przyciemnione szyby są dymione a nie oklejane folią. 70% przepuszczalności światła bo zapewne oryginalnie szyby są zielone lub niebieskie i tu już umyka Ci te 30% . Niestety folia została źle położona I zrobiły się pęcherze . Najlepiej zdjąć i położyć od nowa .Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka@sztefan24 Johnson nie zastąpiony już ponad 2 dekady Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Eightwonder Opublikowano 11 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia @przemas.pNawet bym się cieszył, gdyby tak było znaczy, że poprawa wyglądu jest w miarę łatwa. pytanie, czy zdjęcie folii nie uszkodzi ogrzewania szyby?
przemas.p Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia @przemas.pNawet bym się cieszył, gdyby tak było znaczy, że poprawa wyglądu jest w miarę łatwa. pytanie, czy zdjęcie folii nie uszkodzi ogrzewania szyby? Jakieś ryzyko jest zawsze niestety . Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi