Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

jestem szcześliwym posiadaczem rocznej Tesli o lakierze takim o:

IMG_20240315_155408459_HDR.jpg

Za 2 lata, jak lakier się trochę zużyje, zlecę obklejenie go ppf, a póki co chciałbym się pobawić nią samemu.

Zależy mi głównie na połysku. Chcę by lakier lśnił jak najbardziej to tylko możliwe. Lepszy będzie wosk czy ceramika? A może jedno i drugie?

Z wosku wybrałbym  `House of Wax Sapphire` z dobrymi recenzjami na forum, a z ceramiki polecany przez Was `CarPro CQuartz UK Edition 3.0`. A może coś bardziej lśniącego w podobnej cenie?

Posted

PPF nie jest na zużyty lakier, zabezpiecza, aby się nie zużył, trochę dziwną strategię przyjąłeś. Co do wyboru ceramika/wosk to zależy od Ciebie. Wosk co do zasady zabezpiecza na krótko, ceramika na dłużej. Pytanie czy lubisz się bawić przy aucie? Jeśli tak, to wosk da Ci frajdę z zabawy przy aucie i przy odpowiednim doborze wosku da lepszy look. Ceramika jest mniej obsługowa, W obu wypadkach kluczowe jest odpowiednie przygotowanie lakieru

• Lubię to 2
Posted
4 minutes ago, AndrewZS said:

PPF nie jest na zużyty lakier, zabezpiecza, aby się nie zużył

planuję taki ppf zmieniający kolor na chrome:

_DSC0458.jpg?format=1500w

dla takiego też jest ważne to co pod spodem?

Lubię się bawić przy aucie 🙂

Posted

ano ma... ppf klei się na idealny lakier, o ile rysy zlikwiduje się polerowaniem, to z ew. odpryskami, które wyłapiesz w trakcie użytkowania będzie już ciężko.

• Lubię to 1