LUKAS103 Posted August 12, 2010 Report Posted August 12, 2010 Witam Mam mały problem, czyściłem z kolegą w jego Hondzie podsufitkę i kawałek się odkleił i nie wiemy czym to teraz podkleić. Macie może jakiś sprawdzony klej ?
mutra Posted August 12, 2010 Report Posted August 12, 2010 tectane robi klej w sprayu do podsufitek ale możesz mieć problem z naniesieniem go na fragment. Można próbować butaprenem cienko posmarować (żeby nie przesiąkło). Niestety często jest tak że nie wychodzi to dobrze i trzeba całość robić z użyciem nowego materiału.
kanar Posted August 12, 2010 Report Posted August 12, 2010 Klejem tapicerskim, prosta sprawa. Na allegro jest tego opór.
LUKAS103 Posted August 12, 2010 Author Report Posted August 12, 2010 hmmm no tak tylko nie będzie widać tego kleju ? To nie jest gruba podsufitka tylko cieniutki i gładki materiał i on jest przyklejony do cienkiej gąbki i właśnie ten materiał odkleił się od gąbki coś w tym stylu
kocos Posted August 13, 2010 Report Posted August 13, 2010 klej tapicer w puszcze okolo 10 zł albo zastosuj to : http://www.sinuslive.pl/product_info_li ... rwughgaqsk ja to stosowałem i polecam
LUKAS103 Posted August 13, 2010 Author Report Posted August 13, 2010 ok, dziękuję bardzo za odp mam tylko nadzieję że nie narobię plam
mutra Posted August 13, 2010 Report Posted August 13, 2010 tylko jest jedno małe ale: materiał na podsufitkę to właśnie tkanina z gąbką. Zobacz w jakim stanie jest ta gąbka. Jeżeli się kruszy to podsufitka będzie odpadać dalej. Wtedy pozostaje obklejenie na nowo.
LUKAS103 Posted August 14, 2010 Author Report Posted August 14, 2010 Gąbka jest w średnim stanie ale trzyma się i nie kruszy. Kupiłem klej w sprayu firmy BOLL i bardzo fajnie skleiło. W sumie nie mam pojęcia czemu tek kawałek się odkleił, może był już wcześniej robiony, bo reszta ładnie się trzyma.
.::SCR::. Posted August 14, 2010 Report Posted August 14, 2010 Honda tak ma, niestety ... Mnie też czeka klejenie podsufitki...
kanar Posted August 15, 2010 Report Posted August 15, 2010 No i super, klej tapicerski z reguły nie robi plam przy prawidłowym użytkowaniu, swoją drogą warto mieć taki preparat w swoim arsenale, na wszelki wypadek, zwłaszcza gdy się prowadzi działalność.
Recommended Posts