Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam mały problem, czyściłem z kolegą w jego Hondzie podsufitkę i kawałek się odkleił i nie wiemy czym to teraz podkleić. Macie może jakiś sprawdzony klej ?

Posted

tectane robi klej w sprayu do podsufitek ale możesz mieć problem z naniesieniem go na fragment. Można próbować butaprenem cienko posmarować (żeby nie przesiąkło). Niestety często jest tak że nie wychodzi to dobrze i trzeba całość robić z użyciem nowego materiału.

Posted

hmmm no tak tylko nie będzie widać tego kleju ? To nie jest gruba podsufitka tylko cieniutki i gładki materiał i on jest przyklejony do cienkiej gąbki i właśnie ten materiał odkleił się od gąbki

coś w tym stylu

podsd.jpg

Posted

tylko jest jedno małe ale: materiał na podsufitkę to właśnie tkanina z gąbką. Zobacz w jakim stanie jest ta gąbka. Jeżeli się kruszy to podsufitka będzie odpadać dalej. Wtedy pozostaje obklejenie na nowo.

Posted

Gąbka jest w średnim stanie ale trzyma się i nie kruszy. Kupiłem klej w sprayu firmy BOLL i bardzo fajnie skleiło. W sumie nie mam pojęcia czemu tek kawałek się odkleił, może był już wcześniej robiony, bo reszta ładnie się trzyma.

Posted

No i super, klej tapicerski z reguły nie robi plam przy prawidłowym użytkowaniu, swoją drogą warto mieć taki preparat w swoim arsenale, na wszelki wypadek, zwłaszcza gdy się prowadzi działalność.