LUKAS103 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Witam Mam mały problem, czyściłem z kolegą w jego Hondzie podsufitkę i kawałek się odkleił i nie wiemy czym to teraz podkleić. Macie może jakiś sprawdzony klej ?
mutra Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 tectane robi klej w sprayu do podsufitek ale możesz mieć problem z naniesieniem go na fragment. Można próbować butaprenem cienko posmarować (żeby nie przesiąkło). Niestety często jest tak że nie wychodzi to dobrze i trzeba całość robić z użyciem nowego materiału.
kanar Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Klejem tapicerskim, prosta sprawa. Na allegro jest tego opór.
LUKAS103 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 hmmm no tak tylko nie będzie widać tego kleju ? To nie jest gruba podsufitka tylko cieniutki i gładki materiał i on jest przyklejony do cienkiej gąbki i właśnie ten materiał odkleił się od gąbki coś w tym stylu
kocos Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 klej tapicer w puszcze okolo 10 zł albo zastosuj to : http://www.sinuslive.pl/product_info_li ... rwughgaqsk ja to stosowałem i polecam
LUKAS103 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 ok, dziękuję bardzo za odp mam tylko nadzieję że nie narobię plam
mutra Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 tylko jest jedno małe ale: materiał na podsufitkę to właśnie tkanina z gąbką. Zobacz w jakim stanie jest ta gąbka. Jeżeli się kruszy to podsufitka będzie odpadać dalej. Wtedy pozostaje obklejenie na nowo.
LUKAS103 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Gąbka jest w średnim stanie ale trzyma się i nie kruszy. Kupiłem klej w sprayu firmy BOLL i bardzo fajnie skleiło. W sumie nie mam pojęcia czemu tek kawałek się odkleił, może był już wcześniej robiony, bo reszta ładnie się trzyma.
.::SCR::. Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Honda tak ma, niestety ... Mnie też czeka klejenie podsufitki...
kanar Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 No i super, klej tapicerski z reguły nie robi plam przy prawidłowym użytkowaniu, swoją drogą warto mieć taki preparat w swoim arsenale, na wszelki wypadek, zwłaszcza gdy się prowadzi działalność.
Rekomendowane odpowiedzi