Lukasz-odkrywca Posted March 9, 2024 Report Posted March 9, 2024 Hej, na starcie zaznaczam, że auto miało zostać ogarnięte ,,na szybko" po zimie bo trochę się zabrudziło. Miałem ok 4 dni przy czym w każdym dniu pracowałem po 2-3h, później do pracy . Do wyczyszczenie miałem wnętrze i tylko opłukać z zewnątrz bo przecież auto jest w miarę czyste. Tak auto prezentowało się z wewnątrz Moim zdaniem środek średnio ubrudzony widać, że dlugo nie odkurzany. Prace zacząłem od wyrzucenia wszystkich dużych śmieci. Później odkurzanie, szybkie bonnetowanie podsufitki( maxifi fast brite ). Odkurzanie foteli i podłogi zajęło ok 1.5h . Na plastiki wleciał cleantle interior cleaner. Wykończenie funky witch gentelman. Po odkurzaniu przeprałem lekko tapicerkę, użyłem Maxifi pre spray Maxifi power rinse Zdjęć z prania nie mam , ale mam sporo zdjęć po . Akurat pogoda mi dopisała było ok.15⁰C i auto szybko schło. Jako ,że miałem mało czasu zabrałem się za mycie z zewnątrz. Tak to wyglądało. Na szybko wleciał: Adbl TFR Cleantle citrus foam Sonax green lemon Później piana cleantle citrus foam spłukałem i zacząłem mycie ręczne szampon podstawowy ale dobrze domywa. Po myciu osuszyłem starym zmęczonym flufym. Na lakier wleciał Fusso Speed Q Barrier. Opony i plastiki dostały good stuff tire dressing shine Tak wyszło na gotowo Praca była przyjemna bo pierwsza w tym sezonie. Właściciel twierdzi ze wygląda lepiej jak w dniu zakupu. Pozdrawiam serdecznie i czekam na komentarze. 7 3 1
kubisek.g Posted March 9, 2024 Report Posted March 9, 2024 Ogólnie Ford Galaxy bardzo mi się podoba, szczególnie z zewnątrz i w nowej budzie. Niewiele aut wydaje się mu dorównywać przestronnością, a takich aut producenci już coraz mniej wprowadzają na rynek. W Fordach odrzuca mnie jedynie wnętrze, które dla mnie jest zbyt analogowe i "zaprzeszłe", choć mam wrażenie że niektórym może się to podobać - według mnie nawet obecna generacja bardziej pasuje do czasów sony Playstation 2 niż do obecnych ASUS ROG Ally (tematyka na pewno nie wszystkim znana, ale nawet z ciekawości polecam zobaczyć, co w obecnych czasach zastąpiło dawne PSP). Uwielbiam jednak ten ręczny - przepustnica rodem z samolotu pasażerskiego . Nie wiem, czy dobrze widzę, ale dekory chyba już proszą o renowację, albo zwykłe dotarcie - wyglądają jakby zaparowały, może wystarczyło przetrzeć fluffy fibrą i by były ładne i błyszczące. Poza tym, ja na więcej rzeczy nie zwróciłem uwagi Auto prezentuje się czysto, schludnie i wydaje się być zadbane (który rocznik - okolice 2011?). Może mi ktoś wytłumaczy, dlaczego autorzy zasłaniają numery tablic rejestracyjnych?
AndrewZS Posted March 9, 2024 Report Posted March 9, 2024 25 minut temu, kubisek.g napisał(a): Może mi ktoś wytłumaczy, dlaczego autorzy zasłaniają numery tablic rejestracyjnych? W tym wypadku to auto klienta. Nie każdy sobie życzy aby je pokazywać 2
lol19pl Posted March 9, 2024 Report Posted March 9, 2024 1 godzinę temu, kubisek.g napisał(a): W Fordach odrzuca mnie jedynie wnętrze, które dla mnie jest zbyt analogowe i "zaprzeszłe" Przecież tutaj projekt wnętrza ma blisko 20 lat. A "obecna" (bo już ich nie produkują) generacja, ma już ponad 10 lat i niestety ale projekt oparty o fusiona/mondeo zaprojektowane jako "one ford" to już totalny niewypał.
Lukasz-odkrywca Posted March 9, 2024 Author Report Posted March 9, 2024 @kubisek.g ogólnie dekory były zrobione na igłę, tak jak wspominałem był cleaner potem gentelman, mają baaaardzo dziwny wzór . Jednak przy ręcznym było wszystko tak zajechane że trzeba by było polerować a tego nigdy nie robilem i nie mam odpowiedniej wiedzy. @lol19pl dla mnie wykończenie forda tj.dekory to niby aluminium, które ,,puchnie" odchodzi to dramat. Wyglądają gorzej jak w passacie ( porównuje do passata bo mieliśmy w domu b5, b6,b7 i teraz b8.)
Recommended Posts