Jump to content

Deep Cleanse by VICTORIA WAX

Recommended Posts

Posted

Witam szanowne grono. 

Chciałbym się podzielić moim pierwszym kontaktem z Cleanerem od Victoria Wax 🙂

Na pierwszy ogień butelka - Elegancko z połyskiem 

IMG_20240227_144649.jpg.cfcfd5118025fc36b2c50d4617dfd421.jpg

Przed pierwszym użyciem musimy wyjąć plastikową, ciasno założoną plombę. Stara dobra szkoła plombowania 👌🏻😅

IMG_20240227_144856.jpg.92ff97bde282a3f75c33c20f41757e1b.jpg

Sam produkt jak widać koloru jasnoróżowego, bezzapachowy przynajmniej dla mnie. 

Na dzień dzisiejszy pobawiłem się nim tylko na dwóch elementach, tak, że więcej informacji wiosną 😁 Stan lakieru kiepski, rysy, waterspoty. 

Pacjent: 

IMG_20240227_174952.jpg.644d7ef947aec498e9d6579e72befaa0.jpg

Przygotowanie to klasyczne pre wash i mycie szamponem na rękawicy Meguiars Wash+ ( taka uboga dekontaminacja) 😜

Pakiet startowy Rollerek 9mm z miękkim NATem. Tu cięcia nie będzie, a dogłębne oczyszczenie 🙃

IMG_20240227_145954.jpg.2fb8249970bddfe64149de40fd4ee255.jpg

Impregnacja pada, parę Grochów i lecimy: 

IMG_20240227_182905.jpg.d1d9b9c895cdae6084824f884faef0a0.jpg

Osobiście Cleanerami lubię pracować szybko, lekko, na niskich obrotach. Ten produkt wypracowuje się idealnie w taki sposób. Praktycznie 2 przejazdy i gubimy go w oczach. Dotarcie ? A dotarłem go, ale robiłem to na czują bo nie było po nim śladu 👍 

50/50 😉

IMG_20240227_183551.jpg.d20dd351b7faa67b70e8e96a185735ad.jpg

IMG_20240227_183639.jpg.b500a9e58be0a06c3d308ba2d7b20bad.jpg

Ewidentnie lakier odżył. Drobnica została wycięta czy też zakryta? A kogo to obchodzi - przecież to tylko Cleaner 😁 poradził sobie nawet z Water spotami! 🫡

Przykryłem dziada samplerkiem wosku, który zrobił na mnie pozytywne wrażenie i tak to wyszło na koniec. 

IMG_20240227_190044.jpg.730a48d1454cc76aba63d854f725a5ff.jpgIMG_20240227_190054.jpg.593fa80596e3154bc9aa247fd2c1ddd0.jpg

Jak na Turbo szybką próbkę tego produktu to jestem na TAK! 😸

Nie mogłem niestety poświęcić mu więcej czasu, ale to się zmieni. Wiem, że postawie go w szranki z Pinnacle Paintwork bo jakoś wydają mi się zbliżone do siebie 🤷😜

Na koniec WIELKIE Bóg zapłać dla @Tomas-sg 😁 to dzięki niemu mogłem poznać, pomacać, pobawić się nowym produktem ze stajni której kompletnie nie znam, a już ją lubię 😉 

Dzięki Kolego !

C. D. N... 🕞

• Lubię to 8
Posted

🫣 efekt mnie zaskoczył, muszę spróbować na swoim "gruzie"

Testowałem to niedawno, ale na zadbanym lakierze, wydaje mi się że to czysty cleaner bez wypełniaczy. Praca z nim to sama przyjemność, sam się dociera tak jak piszesz, za to zapach rozpuszczalnika nieprzyjemny  ( nie wiem jak mogłeś tego nie poczuć 😅) .

@Tomas-sg na moje to nie ma nic podobnego z Dodo juice.  Lime prime ciężej się pracuje na maszynie ( szybko Przysucha, słabo się rozprowadza) za to zapach na plus w porównaniu do Victoria.

Mam też prep Polish ale to chyba bardziej glaze i jestem w nim zakochany więc opinia nie będzie wiarygodna 😊

Chyba że pisałeś o jeszcze innym cleanerze Dodo ?

@zeea

Fajny test i efekty, postaram się spróbować na zajechanym lakierze i dodać zdjęcie jeśli można.

Pinnacle jestem bardzo ciekawy, mam w dalekich planach kupić jako dopełnienie souverana 

• Lubię to 1
Posted

Zapach jak piszesz troszkę chemiczny, ale ja to mam nos wypalony powłokami 😅

Wszystko związane z tym Cleanerem śmiało tu wstawiaj, na to jest ten temat 👍

Idzie wiosna/lato, trzeba ruszyć woskowe tematy tu na forum 😉

Posted
Godzinę temu, Kuba1 napisał(a):

na moje to nie ma nic podobnego z Dodo juice.  Lime prime ciężej się pracuje na maszynie ( szybko Przysucha, słabo się rozprowadza) za to zapach na plus w porównaniu do Victoria

Mi bardziej chodziło o przeznaczenie 😁

Ja mam swoje ścieżki w temacie auto kosmetyki i tutaj wchodzi taki światek cleanerow i moje ich rozumowanie 😁gruby temat do obgadania przy jakimś wosku. Ogólnie też taka ciekawostka apropo cleanerow Dodo, byłem święcie przekonany że istnieją 2 wersje cleanerow Dodo juice. Nie tak dawno dowiedziałem się o istnieniu trzeciego. Ciekawe czy ktoś będzie potrafił wymienić trzeci 😁

@zeea dzięki za prezentacje 👍 obstawiam że zdecydowanie większość została wycięta jako że jest to ścierna wersja cleanera 😉

• Lubię to 1
Posted
Teraz, Kuba1 napisał(a):

o lime prime chodzi ( lite, plus i lime prime

Brawo Ty,  myślałem że będzie ciut trudniejsze ale no człowiek całe życie się uczy 😁

1 minutę temu, Kuba1 napisał(a):

Cleaner Raceglaze to to samo co Victoria?

Kolor i butelka identyczna, nie wiem czy jest sens kupowania RG.

Naprawdę nie mam pojęcia, dużo osób podzieliło się opinią że są to zbliżone produkty, nawet krążą legendy że race glaze = victoria ( wykupili receptury )a jeśli się szuka Victoria concourse red to można ją kupić pod nazwą Raceglaze 55 😁 jeśli już do Ciebie dotrze 55 nie omieszkam wysłać Victorii do porównania 😁

Posted
3 minuty temu, Tomas-sg napisał(a):

Brawo Ty,  myślałem że będzie ciut trudniejsze ale no człowiek całe życie się uczy 😁

Naprawdę nie mam pojęcia, dużo osób podzieliło się opinią że są to zbliżone produkty, nawet krążą legendy że race glaze = victoria ( wykupili receptury )a jeśli się szuka Victoria concourse red to można ją kupić pod nazwą Raceglaze 55 😁 jeśli już do Ciebie dotrze 55 nie omieszkam wysłać Victorii do porównania 😁

Lepiej nie wysyłaj bo już nie odzyskasz ( nakładanie collectors wywołuje u mnie dreszcze, strach pomyśleć co będzie przy concours) 

Czyli muszę dokupić cleaner RG.

O Dodo sporo się naczytałem ( staram się rzucić palenie, źle sypiam i sobie czytam co kupię za zaoszczędzone pieniądze 😂)coś tam mam i może kiedyś zacznę kupować 

Posted
14 minut temu, Kuba1 napisał(a):

O Dodo sporo się naczytałem ( staram się rzucić palenie, źle sypiam i sobie czytam co kupię za zaoszczędzone pieniądze 😂)coś tam mam i może kiedyś zacznę kupować 

Dokładne ja tak zrobiłem, woski kupuje za "przepalone" pieniądze 😅 ale w sumie chociaż przeszedłem na snus. Oszczędniej, daje kopa, i nie śmierdzi 😉