Jump to content

Cleantle - Leather QD

Recommended Posts

• Dystrybutor

Leather QD to produkt do szybkiego i bieżącego czyszczenia, pielęgnacji i
konserwacji tapicerki skórzanej.
Skutecznie usuwa bieżące zabrudzenia z tapicerki, a także pozostawia powierzchnię
nawilżoną i zmiękczoną.
Leather QD jest w 98% pochodzenia naturalnego i jest łatwo biodegradowalny.

Ceny:

500ml - 45,99 zł                               

1l - 69,99 zł

5l - 249,99 zł

Cechy produktu:
● czyści i pielęgnuję tapicerkę skórzaną
● pozostawia tapicerkę nawilżoną i zmiękczoną
● 98% składu pochodzenia naturalnego
● bez piktogramów
● łatwo biodegradowalny
● przyjemny perfumowany zapachLeatherQD05l.jpg.dcfb319a0052c671ab322296911cc108.jpg

Rozcieńczanie:
Produkt gotowy do użycia.

Sposób użycia:
1. Nanieś produkt na mikrofibrę lub szczoteczkę Cleantle Leather and Fabric
Brush.
2. Przetrzyj powierzchnię mikrofibrą lub szczoteczką do sucha.
3. Zbierz nadmiar produktu czystą mikrofibrą.

• Lubię to 5

• 3 weeks later...

Bardzo łatwy w użyciu produkt. W zachowaniu psiknij, przetrzyj, zapomnij tak samo jak Interior QD. Cały nadmiar po przetarciu odparowuje. Nie zostawia smug i mazów na ciemnej tapicerce nawet gdy napryskane zostanie za dużo. Bardzo delikatnie przyciemnia i zostawia śliskie wykończenie.

Powiedziałbym, że jak na Cleantle to ten ma dość mocniej wyczuwalny zapach. Nie jest tak, jak przy niektórych produktach że pozostawiona w garażu mikrofibra po pracy pachnie jeszcze 2 dni na całe pomieszczenie, tutaj uważam że jest dobrze zbalansowane pomiędzy "cośtam przy pracy czuć", a "tak nawania że głowa boli" 😝 Przynajmniej przy pracy teraz, przy otwartych drzwiach i 15 stopniach.

Właściwości myjących nie sprawdzałem akurat chwilę przed dostaniem paczki zrobiłem czyszczenie jasnych skór zwykłym cleanerem. Zresztą uważam, że jak już trzeba skórę myć to lepiej to zrobić scrub padem + cleanerem i zaimpregnować, niż bawić się w pocieranie mikrofibrą. QD do skór jest u mnie do kurzu, zacieków z deszczu i tyle 😉 

Kusi mnie teraz spróbować Leather Protectora, bo podoba mi się matowe przyciemnienie skór które zostawił QD, do tego Protector zostawia filtr UV, a Versiegelung ani nie przyciemnia, ani nie ma tego filtra, więc Wasz wydaje się ciekawą alternatywą. 

Zrzut ekranu 2024-02-28 o 11.53.35.jpg

• Lubię to 2