Jump to content

Recommended Posts

Posted

P&S Paint Gloss 

20231105_105526.jpg.7a51fb5ec550c8876ece3bb46a251585.jpg

Opis na stronie producenta bardzo krótki 

Screenshot_20231106_084435_SamsungInternet.jpg.5d7c83b93b74246fdd9906f473e64f95.jpg

Więc powinien to być typowy QD do szybkiego ogarnięcia auta które jest lekko zakurzone etc. Produkt na bazie wody do użytku zarówno na sucho jak przy osuszaniu.

Kolega @imola33 podsunął pomysł więc jest i temat.

Mam za sobą dopiero jedną aplikację. Jakie pierwsze wrażenia ? Butelka jest ok choć mogła by być lepsza , atomizer zdecydowanie powinien być lepszy , podobno został zmieniony ale ja jeszcze się nie spotkałem. Zapach produktu z butelki kojarzy mi się z gumami Donald 🤣, całkiem przyjemny . Z butli czuć go dość mocno za to przy aplikacji całkiem przyjemnie, na pewno nie przeszkadza.

Sama aplikacja : bezproblemowa , aplikowałem przy 10 stopniach i produkt odparowywał bez problemów nie pozostawiając żadnych smug itd , nawet na piano Black czy szybach. Wiadomo w tej temperaturze nie działo się to błyskawicznie. Podczas zabawy spadła dosłownie kilkusekundowa mżawka więc miałem też okazję sprawdzić jak się lubi z wodą . W tym przypadku już musiałem chwilę pomachać mikrofibrą, niska temperatura zrobiła swoje . Miałem wrażenie że się pomazał ale po chwili wszystko odparowało. Aplikacja bardzo szybka , zrobiłem całe auto w zaledwie kilka minut zużywając przy tym dwa ręczniki: Gyeona Polish wipe i Work Stuff Gentlemen. Przy obu ręcznikach lepiej sprawdzała się strona z krótkim włosem. 

Podsumowując produkt bardzo fajny , cena raczej przeciętna i moim zdaniem wart zakupu. Przy aplikacji brakowało mi trochę więcej poślizgu , momentami było trochę tępo, nie jakoś strasznie ale mogło by być troszkę lepiej. Śliskość lakieru po aplikacji poprawia się naprawdę nieznacznie i jest to prawie niewyczuwalne. To samo w przypadku hydro , krople identyczne jak przed  , coś tam uzupełnia ale nieznacznie. Moim zdaniem produkt od mycia do mycia no może ewentualnie co 2 . 

Ogromnym plusem jest GLOOS!!! i tu moim zdaniem wyrywa z butów 😁

QD wrzucony na auto w piątek ale zdjęć nie zdążyłem zrobić bo zaczęło padać. Całą sobotę deszcz z przerwami ale zdjęć nie dało rady zrobić po przecież wóz mokry bo stoi na zewnątrz . Pojeździłem trochę wokół komina , niewiele ale jedna . Dopiero w niedzielę udało mi się cyknąć fotkę. 

2 dni po myciu i wielokrotnych opadach a Gloss nadal rządni 😜

20231105_120704.jpg.cf11e0ab51f64a84ef6f116e6b7ebc6b.jpg

Według mnie na tym lakierze robi mega robotę i zostaje w arsenale.

• Lubię to 9
  • Super 1
Posted

Wydaje mi się, że Dziadzia również ostatnio go zachwalał. Fajnie, że napisałeś parę słów o nim bo sam się nad nim zastanawiam 😁 jak zrobisz lepsza fotę to wrzuć jeszcze, żebym był przekonany na 100% 😅😜

Posted
Wydaje mi się, że Dziadzia również ostatnio go zachwalał. Fajnie, że napisałeś parę słów o nim bo sam się nad nim zastanawiam jak zrobisz lepsza fotę to wrzuć jeszcze, żebym był przekonany na 100%
No to musisz poczekać do następnego mycia bo już wpadła traska 500km . Właśnie Dziadzia mnie przekonał

Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Posted

Każdy go zlewał 😂 3 lata temu kupiłem butelkę za niecałe 40 zł a później galon wpadł za 100-parę złotych. U mnie musi być w arsenale i wleci kolejny galon bo się kończy powoli 

• Lubię to 1
Posted

@imola33 siuwaxów do lakieru mam do 2030 roku, w tym roku jedynie Ewocar Booster oficjalnie kupuje, z zakupami grupowymi trochę ucichło, lista już jest , zainteresowanie początkowe ucichło 

Ale jak się włączy zbieractwo....na dziś mogę galon kupić za 150 zł czyli 40 zł za litr lub 20 zł za pół litra....jakby się chętnych na 3,3 l znalazło to mogę rozlać....

• Lubię to 1