bawgo Posted July 20, 2023 Report Posted July 20, 2023 Szanowni forumowicze, przymierzam się do korekty lakieru i w związku z tym wymieniam szmatki na bardziej delikatne czy jak kto woli 'premium'. Zastanawiam się nad fibrami Gyeona/CarPro ponieważ widziałem sporo dobrego o nich, jednak mój wzrok przykuła szmata od Prostaffa: Prostaff 2way Microfiber Cloth CC Water Gold >> Zobacz w sklepie MrCleaner - https://mrcleaner.pl/mikrofibry/prostaff-2way-microfiber-cloth-cc-water-gold-innowacyjna-dwustronna-mikrofibra-40x20cm-2-sztuki?gclid=CjwKCAjwtuOlBhBREiwA7agf1pLCaf2lxn4EMinR9fjyiVx9tScZ0j3EjlXVcieFJlJNFfkwiyDWYhoCpKgQAvD_BwE Ma to być produkt dedykowany pod aplikację CCWG, który ma rzekomo 'podbijać' właściwości produktu, jeżeli tak możemy to określić, a właściwie pomóc z finalnym dopieszczeniem lakieru (1 strona jest stworzona z materiału wykorzystywanego w chusteczkach do okularów). Czy ktoś z tu obecnych miał przyjemność testowania ww. fibry? Pozdrawiam, bawgo
bawgo Posted August 25, 2023 Author Report Posted August 25, 2023 Dziś miałem okazję popracować z w/w fibrami, i jeżeli ktoś się waha jak ja, to niepotrzebnie. Ze szmat, które miałem okazję testować, te zdecydowanie były najprzyjemniejsze w użytku. Strona ala zamszowa/suede jest tak śliska przy dotarciu, że żaden nacisk nie jest potrzebny a ta się dosłownie ślizga na lakierze, przynajmniej przy CCWG. Mimo, iż fibra jest mniejsza niż standard (40x20), to spokojnie obleciałem auto i wystarczyłaby bez problemu na 2 (zaznaczam, że przy aplikacji CCWG). Po dzisiejszej pracy zastanawiam się, jak wyglądałoby docieranie QD za pomocą większej suede i czy poślizg byłby na podobnym poziomie.
Recommended Posts