Jump to content

Dziwne plamy na masce (jakby krople wody)

Recommended Posts

Posted

Po przywitaniu się przyszedl czas na zaczerpniecie jezyka.

Chodzi mianowicie o maske na ktorej po ostatnim myciu zauwazylem takie dziwne kropelki (tak ajkby zaschniete krople wody) Wystepuja one dokladnie nad spryskiwaczami reflektorow. Przyznam sie ze ostatniio samochod jezdzil dlugo brudny i zastanawiam sie czy ten brud w polaczeniu z plynem ze spryskiwaczy nie zostawil takich sladow.

Probowalem to usunac jedynie podczas zwyklego mycia ale nie schodzi.

Poradzcie czym mozna to cos usunac i czy moje przypuszczenia co do tego ze to skutki plynu spryskiwaczy sa sluszne?

Posted
Poradzcie czym mozna to cos usunac i czy moje przypuszczenia co do tego ze to skutki plynu spryskiwaczy sa sluszne?

raczej tak, ja też coś takiego miałem, schodzi po zwykłym cleanerze, nawet ręcznie,

Posted

Wątek przemasa22 wszystko w zasadzie wyjaśnia. Ja od siebie dodam, że auto, którym się w wolnych chwilach zajmuję, jest praktycznie całe ućkane takimi plamkami. Glinka daje im radę bez zająknięcia.

Posted

zdjecie dam dopiero po 13.08 bo jestem w Niemczech a fura w Gdyni stoi :-(

co do watku przemasa22 to moje plamki sa zupelnie inne Takie male krople jakbys spryskiwaczem (przypuszczam ze o dyszy reflektoprow) rozpylil wode to by zaschlo i zostawilo slady

Ktos napisal ze zwykly kliner to usunie - co oznacza stwierdzenie "zwykly" Jestem calkowicie zielony w tym temacie i prosilbym o pomoc w doborze tego cleanera No i instrukcja obslugi by sie przydala :-)

Posted

Co do kropek od wody ostatnio miałem ciężki przypadek na własnym aucie;/ Niby prosta sprawa- kropki. Więc zabrałem się czarnym padem 3m i #80, i kropki nadal były;/

No to odpaliłem metabo z pomarańczowym 3m oraz #95 i jednej akcji kropki nadal były! :kox:

Lekko się zdenerwowałem:) Ale to chyba wina malowanej maski;/ Rysuje się od patrzenia i ciągle jakiś syf jest..

Posted

a powiedzcie mi jeszcze jakiego cleanera uzyc do tego i jak cleanery wogole sie uzywa :-)