przemas.p Posted May 13 Report Share Posted May 13 Tak więc dziś po raz pierwszy użyłem szamponu kwaśnego CarPro Descale. Zacznę od tego że chiński miernik pokazał ph3 w koncentracie a ph5 w wiadrze. Rozcieńczenie tak jak zaleca producent 1:100 Kolor jak widać, zapach wiśni . Już podczas nalewania wody do wiadra zauważyłem że szampon dobrze się pieni . Wlałem 10 l wody i strzeliłem z myjki , piana mega . Do mycia użyłem Gyeon wash pad . Szampon daje mega poślizg, naprawdę rewelacja . Piana siedzi jak szalona a podczas mycia unosi się zapach wisienki . Auto myte pod chmurką i muszę przyznać że nie zasycha zbyt szybko a było dziś ciepło 19C i słońce też się przebijało . Starałem się żeby posiedział na lakierze jak najdłużej ale płukałem co kilka elementów. Piana siedziała w obu wiadrach do samego końca więc po osuszeniu auta stwierdziłem że zrobię fotkę . Wiadomo że nie taka jak na początku ale przy niejednym szamponie znika w połowie auta a tu siedziała naprawdę długo , sama rękawicą fajnie go pieni. Teraz kwestia odtykania . Powłoka Cquartz która była na aucie już kiedy go kupowałem w zależności od panelu siedzi lepiej lub gorzej . Tutaj nie spodziewałem się niewiadomo czego ale... działanie szamponu jest zajebiste, odtyka rewelacyjnie. Dawno nie widziałem tak szybkiego zrzutu wody z dachu i maski , doły drzwi już dawno są kaput więc tym się nie sugerowałem. NW dostała kopa , boczne szyby oraz tył bomba . Przednia szyba czeka na ponowną aplikację bo wycieraczki już dawno ją zjadły ale to co z niej zostało dookoła odżyło . Cena nie jest zbyt przystępna ale zdecydowanie polecam. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
polll Posted May 16 Report Share Posted May 16 Descale działa też fajnie w oprysku 1:10 zgodnie z instrukcją 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slovak Posted May 16 Report Share Posted May 16 @przemas.p, cieszę się, że ktoś korzysta z moich opisów 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemas.p Posted May 16 Author Report Share Posted May 16 @Slovak podkradłem . Przyłapany na gorącym uczynku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts