darecki78 Posted May 4 Report Share Posted May 4 Sugerując się oszczędnościami, a raczej przeznaczeniem zaoszczędzonej kasy na zakup chemii sprawiłem sobie stojak do mycia kół/felg. Do zrobienia wykorzystałem: 1. profil stalowy 35x35 - 3 metry, 2. rolki ( ja zakupiłem 2szt. 50x300, 1szt.20x350), 3. płaskownik 40x4 - kupiłem 1 metr (bo tyle najmniej mogłem kupić), 4. stopki- 4szt., 5. nakrętki do zamocowania stopek stopek (przyspawane od spodu w profil, 6. śruby M12 - 2 szt. , podkładki sprężynowe - 4 szt., nakrętki samokontrujące - 2 szt., 7. zaślepki pcv do profili 35x35 - 6 szt. 8. farba i pędzelek. Profile uciąłem na kawałki o wymiarach: 2x 500, 2x380, 1x900. Płaskownik: 1x150- przyspawany do profilu 900mm jako mocowanie. W nim wierciłem otwory na śruby M12. 2x90 i 2x65- do mocowania dolnych rolek. Koszt całości ok. 240 PLN Rzuty stojaka: A oto efekt finalny, jak również w trakcie pracy 9 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
keza Posted May 4 Report Share Posted May 4 @darecki78 możesz podać skąd kupiłeś rolki i czy zakładałeś na nie termokurczkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darecki78 Posted May 5 Author Report Share Posted May 5 12 godzin temu, keza napisał(a): możesz podać skąd kupiłeś rolki i czy zakładałeś na nie termokurczkę? Rolki kupowałem tu https://listwy-rolkowe.pl/rolki-transportowe-pcv-c-32.html Nie zakładałem termokurczek, bo cała rolka jest z PCV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
keza Posted May 5 Report Share Posted May 5 @darecki78 dzięki bardzo. Spróbuję zrobić coś poskładać jak kupię wszystko. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts