SJake Posted July 31, 2010 Report Posted July 31, 2010 Witam Ostatnimi czasy znów trafił mi się kolejny Civic - był już polerowany u "specjalisty". Auto: Hodna Civic Lakier: Dark Blue Metallic Czas pracy: 36h Zadanie: Korekta lakieru z zabezpieczeniem. 3 warsty Zaino Z-2. Asortyment: Przygotowanie: - LL SAC - preparat to mycia felg. - VP Neutral PH Snow Foam - VP Citrus Glue&Tar Remover - Szampon Lulu Shine - Gąbka SONAX - Glinka BiltHamber Soft - Lubrykant Lulu Shine - Taśma 3M 3434 - Taśma Blue Dolphin - Folia malarska Polerowanie: - 3M Fast Cut + miejscami - 3M FC - Czarny - 3M Yellow - 3M Ultrafina - Pady 3M (Zielony, Żółty, Pomarańczowy, Niebieski) - Inspect spray - Płatki ścierne 3M Ogólnie wiekszość udało się zrobić w kombinacji 3M FC + Pomarańczowy 3M. - miejscami 3M FC + zółty pad. - Zolty korek + zółty pad. - Ultrafina + niebieski pad. Wykończenie: - VP Neutral PH Snow Foam - Szampon Sonus Gloss - Sonus Paintwork Cleaner - PB Black Hole (DAS + Czarny LC) - Zaino Z-2 Pro - Zaino ZFX - Zaino Z-8 - Wurth Nabłyszczacz - Wurth pianka do szyb - BlackWOW - Insta dressing - Nielsen Brillance + mikro, aplikatory, pady, pędzelki w ilościach hurtowych. Nie zdjąłem więcej jak 2um. Autko po wymyciu, odsmoleniu i wyglinkowaniu: W jakim stanie był lakier, każdy widzi - bardzo podatny na swirle i wszelkiego typu zarysowania. Efekt końcowy: Pozdrawiam
SJake Posted August 1, 2010 Author Report Posted August 1, 2010 Super!!!! Dziękuje efekt pikny Można, było jeszcze chyba bardziej podkręcić "WET-a" , wyczyścić nadkola i byłoby "pinkniej"
Guest Posted August 2, 2010 Report Posted August 2, 2010 Kawał niezłej roboty. Mam pytanie - czy na plastikowe nadkola i progi kładłeś coś innego niż na plastiki przy bocznych szybach?
Gustav Posted August 2, 2010 Report Posted August 2, 2010 Już wiem kogo będę męczyć pytaniami jeżeli chodzi o detaling Ciemne kolory rządzą - efekt niesamowity
SJake Posted August 2, 2010 Author Report Posted August 2, 2010 Mam pytanie - czy na plastikowe nadkola i progi kładłeś coś innego niż na plastiki przy bocznych szybach? Na wszystkie plastikowe elementy zewnętrzne poszedł BlackWOW. Już wiem kogo będę męczyć pytaniami jeżeli chodzi o detaling Ciemne kolory rządzą - efekt niesamowity Śmiało Gustav
Recommended Posts