Jump to content

Pad Cleaner Fluid Strong od Swissvax

Recommended Posts

Witam.

Szukam jakiegoś bardziej agresywnego/wydajnego pada, znalazłem takiego jak w tytule. Robiłem ostatnio polerkę ręczna w ruch poszedł UC z żółtym aplikatorem z Megsa i raczej jestem średnio zadowolony, trochę rys znikło ale też dużo zostało, i tak się zastanawiam czy zmiana pada na inny da jakiś efekt, czy od razy kierunek na SSR3 & SSR1 oczywiście ręcznie. :kox:

Do UC kupilem aplikator chemical guys.

prod_264_s_tricolor.jpg

Aplikator ma dwie strony, miekka i twarda (mniej i bardziej agresywna ). Duzym plusem w porownaniu do aplikatorow megsa jest to ze:

- jest wiekszy, bardziej poreczny i ogolnie dobrze trzyma sie w reku

- jest sztywny na tyle ze powinien zapewniac rownomierny nacisk przy pracy. Przy aplikatorach megsa mam wrazenie ze dociska tylko w miejscu gdzie do aplikatora przykladamy palce

- twardsza gabka sprawia wrazenie zdecydowanie agresywniejszej

i w sumie tyle, praktycznymi wrazeniami na razie nie moge sie podzielic bo nie mialem czasu wytestowac UC i aplikatora w pracy. Ale z pracy aplikatorem gabkowym megsa i SwirlX odnioslem wrazenie ze te aplikatory sie zupelnie do tego nie nadaja. Do pracy z woskiem sa super ale do polerowania sa zdecydowanie za wiotkie.

Też je widziałem są też podobne z Zaino tylko by się opinie przydały które lepsze :).

Do pracy z woskiem sa super ale do polerowania sa zdecydowanie za wiotkie.
miałem podobne odczucie. Myślałem też nad uchwytem z rzepem i jakąś mała gąbkę polerska. Nie są drogie więc można by spróbować, zawsze to jakieś wyjście a polerkę można kupić zawsze.