erty0203 Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam. Szukam jakiegoś bardziej agresywnego/wydajnego pada, znalazłem takiego jak w tytule. Robiłem ostatnio polerkę ręczna w ruch poszedł UC z żółtym aplikatorem z Megsa i raczej jestem średnio zadowolony, trochę rys znikło ale też dużo zostało, i tak się zastanawiam czy zmiana pada na inny da jakiś efekt, czy od razy kierunek na SSR3 & SSR1 oczywiście ręcznie.
malkolm Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 erty0203, ręcznie nie za bardzo da radę coś więcej zrobić niż to co UC zrobiłeś
erty0203 Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Czyli jakaś polerka mnie tylko ratuje??
przemas22 Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Czyli jakaś polerka mnie tylko ratuje?? Wygląda na to , że tak gdyż UC jest silna pasta. Jeśli nie jesteś zadowolony z pracy ręcznej mysl o maszynie
firmek Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Do UC kupilem aplikator chemical guys. Aplikator ma dwie strony, miekka i twarda (mniej i bardziej agresywna ). Duzym plusem w porownaniu do aplikatorow megsa jest to ze: - jest wiekszy, bardziej poreczny i ogolnie dobrze trzyma sie w reku - jest sztywny na tyle ze powinien zapewniac rownomierny nacisk przy pracy. Przy aplikatorach megsa mam wrazenie ze dociska tylko w miejscu gdzie do aplikatora przykladamy palce - twardsza gabka sprawia wrazenie zdecydowanie agresywniejszej i w sumie tyle, praktycznymi wrazeniami na razie nie moge sie podzielic bo nie mialem czasu wytestowac UC i aplikatora w pracy. Ale z pracy aplikatorem gabkowym megsa i SwirlX odnioslem wrazenie ze te aplikatory sie zupelnie do tego nie nadaja. Do pracy z woskiem sa super ale do polerowania sa zdecydowanie za wiotkie.
erty0203 Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Też je widziałem są też podobne z Zaino tylko by się opinie przydały które lepsze . Do pracy z woskiem sa super ale do polerowania sa zdecydowanie za wiotkie. miałem podobne odczucie. Myślałem też nad uchwytem z rzepem i jakąś mała gąbkę polerska. Nie są drogie więc można by spróbować, zawsze to jakieś wyjście a polerkę można kupić zawsze.
Administrator Evo Opublikowano 26 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Mam Zaino, macałem tego CG i są identyczne poza kolorami.
erty0203 Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Robiłeś coś tym Z?? jak wypada w praktyce, czuć różnicę??
Rekomendowane odpowiedzi